Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ülkeyi inşa edenlerin 90 yaş kutlaması!

"4 gün evvel 90'ı devirdim. Aslında yaşım da, kitabım da bahane, dostlar ile bir araya gelmemiz şahane. Artık aktif görevlerimi azaltıyorum. Ama büsbütün değil, çünkü bizi yukarıdan takip eden Yüce Varlık, 'Hiçbir işi ve faydası kalmayan bu kulumu alsam da olur' diyebilir. Zaten fazla nüfusun dünyayı tahribinden de rahatsızız" diye söze girdi, Tekfen'in 3 efsane kurucusundan biri olan Nihat Gökyiğit.
Onu 15 yıldır daha çok sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevlerle tanıyor olabilirsiniz. Başta kurucusu olduğu TEMA Vakfı olmak üzere sivil toplum örgütleri kanalıyla, Türkiye'nin dört bir yanında kırsal kalkınma projelerine hayat veriyor. Arıların peşine düşüyor, kuraklığı ortadan kaldırmak için düzenlenen kampanyaların mimarlarından biri oluyor ya da pek çok endemik bitkinin literatüre girmesine öncülük ediyor.
Ekonomi gazetecileri olarak bizler, Gökyiğit'in tıpkı iki ortağı Feyyaz Berker ve merhum Necati Akçağlılar gibi, Türkiye'nin yoktan var ettiği yıllarda iki elin parmakları kadar az olan mühendisler arasında olduğunu ve ülkenin barajlarından sanayi tesislerine, köprülerinden yollarına kadar pek çok ilkte imzası olduğunu biliyoruz. 3 ortak 1950'lerde şirket kuruyor, önce İstanbul'un imarında önemli görevler alıyor, ardından da rafineriler, boru hattı projeleri ve Tekfen Ampul Fabrikası ile Türkiye'nin yapı taşlarını oluşturuyor. "Güneş Batar, Tekfen Doğar" reklam sloganı bir döneme damgasını vuruyor. Gıdadaki yatırımları da Mis Süt gibi markalarla büyüyor.
Nihat Gökyiğit ve iki ortağı sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da önemli inşaat projelerine imza atıyor. İşte bu neslin şanslı olup da 90'larını yaşamaya başlayanların önemli bir kısmı Nihat Gökyiğit'in doğum gününde buluştu. İki isim tekerlekli sandalyede olmaktan dolayı memnun değildi ama buna da şükürdü. Enka Holding'in kurucusu Şarık Tara ve Feyyaz Berker, Gökyiğit'in karşısına geçip oturdu. Yanlarına da Vehbi Koç'un kızlarından Semahat Arsel... Mustafa Koç'un apansız ölümüyle yaşadıkları acı çok tazeydi ama Gökyiğit'i yalnız bırakmamıştı. Nitekim, Gökyiğit de "Allah çok faydalı kulunu da bazen çok zamansız alabiliyor" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"... Ama ne olur ne olmaz diyorum. Kaldı ki boş kalmaktan da çok korkarım. Diğer taraftan yaş da kemale erdi. Sizden gizli saklı bir şeyim yok, bazen Yaradan'a şöyle yakarışım olur: Ülkemize, doğaya, bütün canlılara hizmet için ne kadar geniş imkân ve fırsatlar yaratıyorsun; bu nasipler için şükürler olsun. Hikmetinden sual olmaz ama, bu yolda biraz daha mühlet ihsan edebilsen. Bu niyazım, inanın kendim için değil, hizmete devam için. Buna inanırsanız, çok mutlu olurum." Davette Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da vardı, TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül de. İş dünyasının 90'ları yaşayan ya da yaklaşan isimleri Demir Karamancı, Mehmet Şuhubi, Tunç Uluğ, Şevki Figen ve Osman Boyner de Gökyiğit'in davetindeydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA