Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

“Bugün güzel bir insanı yolcu ediyoruz”

Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan'ın vefatını öğrendiğimde bir şok yaşadım. Çünkü hasta olduğundan dahi haberim yoktu. En son elbise sponsoru oldukları Liverpool'un maçını sahada izlemek üzere İngiltere'ye gidecektik ancak İstanbul'u o gece kar esir almıştı ve sabah bizim uçağımız iptal edilince buluşamamıştık.
Aradan epey zaman geçtiğini dün vefat haberini aldığımda anladım. Hüseyin Doğan, uçağımız iptal olup da gidemeyince, "Bari öğlen yemeğinde buluşalım" demişti ama kar yağışı da hakikaten çok yoğunlaşmıştı. En iyisi havalar güzelleşince buluşalım diyerek ileri bir tarihe ertelemiştik. Keşke ertelemeseymişiz ve bir kez daha sohbet edebilseymişiz.
İşadamı Remzi Gür, Ramsey markasının temellerini, 1970'lerde İngiltere'de atmış ve başarısıyla ekonomi sayfalarına defalarca haber olmuştu. Derken, Türkiye operasyonu gündeme geldiğinde, bu işin altından en iyi Hüseyin Doğan'ın kalkacağı düşünülmüştü.
İşte Hüseyin Doğan'ın büyüdüğü İstanbul'u 1996 yılında bırakıp, eşi ve dört kızını da alarak güzelim Safranbolu'ya yerleşmesi bu yüzdendi. Sohbetlerimizde Safranbolu'da kurdukları atölye ve üretim tesislerini gezdirmek istediğinden söz etmişti ve sonunda 2 yıl önce bu seyahati gerçekleştirmiştik.
Tekstil ve konfeksiyon sektörünün en yenilikçi ve katma değer yaratan üretimlerin peşinde olan bir isimdi kendisi. Bize o sırada 2 bin kişinin çalıştığı üretim tesisini gezdirirken, araştırma- geliştirme merkezinde üretilen ve yüzde 50 hafifletilen yeni takım elbise koleksiyonu 'Zero Weight'ı bizzat üzerinde deneyerek, büyük bir heyecanla göstermiş, sonra da; "Elbise hafiflerken, şıklığı ve verdiği konfor rahatlık hissi bozulmayacak" demişti büyük bir keyifle. Tabii bu arada gezdiğimiz öyle bir üretim tesisiydi ki, önümüzdeki üretim bandından geçen takım elbiselerden biri Armani, diğeri Zegna, öteki de Ramsey markasını taşıyordu. Tüy gibi hafifleyen ve 750 grama düşen yeni takım elbiseyi gösterirken Doğan şöyle demişti:
"Dikiş tekniği ile katma değer yaratmaya çalışıyoruz. Bir gömleği bir makinede dikebilirsiniz ama biz bir gömleği 30 ayrı makinede 48 ayrı operasyonla 50 dakikada dikiyoruz."
Hüseyin Doğan, turizm konusunda da bir memleket sevdalısıydı. Safranbolu'nun muhteşem doğasını hepimiz biliyorduk. Kanyonlarını da...
1.5 günlük bir seyahate kanyonda yürüyüşü sıkıştırmamızın tek sebebi Hüseyin Doğan'ın 'imkânsız diye bir şey yoktur' felsefesiydi. Yanımızda rahat kıyafetler de ayakkabılar da yoktu nitekim ama hiç sorun olmadı. Hemen LC Waikiki'nin patronu Vahap Küçük'ü aradı, Safranbolu mağazası gece vakti açıldı ve hepimizin yürüyüş yapmasına imkân verecek kıyafetler bulundu. Herkesin birbirine nefret kustuğu şu günlerde Doğan'ı iyi kalpliliği, uzlaşmacılığı, mütevazılığı, hoşgörüsü, güler yüzüyle ve de eşi ile 4 kızına olan düşkünlüğüyle hatırlayacağım.
Dün bir hayli kalabalık olan cenaze töreninde eşine ve kızlarına baş sağlığı dilerken, acılı eşinin ağzından şu cümleler döküldü: "Bugün güzel bir insanı yolcu ediyoruz." Sahiden de Hüseyin Doğan güzel bir insandı. Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağ olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA