Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Final Four rüzgârı 2017’de İstanbul’da esecek mi?

Euroleague CEO’su Bertomeu, AB’de yaşanan krizlere rağmen her yıl yüzde 10 büyüdüklerini ve THY gibi sponsor olan global şirketlere global bir platform yarattkılarını söyledi. CEO, 2017’de 4’lü Final mücadelesi için yarışan şehirler arasında İstanbul’un da olduğunu ve nihai kararı vermediklerini belirtti

Türkiye'den binlerce Fenerbahçe taraftarı Turkish Airlines Euroleague'in 4'lü Final mücadelesinde Fenerbahçe'ye destek olmak için Berlin'e akın edince şehir sarı-lacivert oldu hafta sonu. Şampiyonluğu kıl payı kaçırmış olsa da Fenerbahçe, sadece kendi taraftarına değil, Türk takımlarının Final Four'a verdiği 8 yıl aradan sonra tüm Türkiye'ye müthiş bir heyecan yaşatmayı başardı.
Digitürk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal'ın davetiyle gittiğimiz Berlin'de Fenerbahçe-Laboral Kutxa yarı final karşılaşmasından hemen sonra, Euroleague Basketbol CEO'su Jordi Bertomeu ile bir araya gelme fırsatı da yakaladık.

Kazanan THY!
Eurolegue'de başta ismini veren Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere Doğuş Grubu gibi Türk şirketlerinin sponsorluk desteği ve Digitürk'ün özel işbirliği nedeniyle Türkiye önemli ülkeler arasında yer alıyor.
CEO Bertomeu, Digitürk ile de yaptıkları anlaşma sayesinde organizasyonlarının bir üst seviyeye taşındığını, önümüzdeki sezon Digitürk'ün tüm maçlarının Türk taraftarla buluşacağını ve kültürel alışveriş için çok güzel bir gelişme olacağını söylüyor.
Sponsorluk yapan şirketlere ithafen, "Global şirketlere global bir platform sunuyoruz" diyor Bertomeu. Haksız da değil. Bana göre bu şampiyonanın ve Euroleague'in en büyük kazananı Türk Hava Yolları. Hikâyeyi basketbol dünyasının ünlü isimlerinden Murat Didin'den de dinledim. Ne kadar olduğu açıklanmıyor olsa da 5 milyon doların altında bir sponsorluk bedeliyle THY, 4 yıldır 20 ülkede 64 şehirde, 64 takımın oynadığı tüm salonlarda, havaalanlarında, bu ülkelerdeki yayıncı TV kuruluşlarında isminden söz ettiriyor ve ettirmeye de devam edecek. Nitekim dün kupayı, kazanan takıma vermek de THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'ya nasip oldu. THY müthiş bir reklam yapıyor basketbol kanalıyla.

5 aday şehir var
Peki önümüzdeki yıl Dörtlü Final (Final Four) hangi ülkede yapılacak? Türkler özellikle de Fenerbahçe camiası ciddi bir lobi yapıyor ancak Bertomeu, 6 aday ülke arasında kararın henüz verilmediğini söylüyor. İspanya, Sırbistan, Litvanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Moskova ve İstanbul yarışıyor. Ancak konuya yakın çevreler çekişmenin İstanbul ve Moskova arasında yaşandığını ve İstanbul'un büyük olasılıkla 2017'de Final Four'a ev sahipliği yapacağını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA