Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Lobiye kadın eli değince...

Mühendis Ebru Özdemir, şu an Limak Yönetim Kurulu Başkanı olarak sahada aktif rol oynayan kadınlardan. Anadolu'nun kadın girişimcileri arasında ilk sıraya koyduğum diğer isim de Kayseri'de kurup büyüttüğü BRN Yatak firmasını, Türkiye'nin hatırı sayılır ihracatçılarından biri yapan ve dünyanın dört bir yanına yatak satmayı başaran Berna İlter.
Önceki gün Ebru Özdemir'i aradığım sırada bu ikili DEİK İletişim Komitesi adına İran Büyükelçisi'ne yaptıkları lobi ziyaretindeydi.
Darbe girişimi sonrası bozulan imajımızı düzeltmek için en hızlı ve sistematik harekete geçen kurumlar arasında DEİK ilk sırayı aldı diyebiliriz.
İletişim Komitesi de işte daha ilk haftada kuruldu. Başkan Ebru Özdemir, üyeler de Zeynep Bodur Okyay, Berna İlter, Murat Kolbaşı, Murat Özyeğin, Mesut Toprak, Atilla Yerlikaya, Zeynep Özbil, Hatice Karahan ve Mustafa Mente. Doğrusu kadın erkek eşitliği hoşuma gitti ve Özdemir ve İlter'i birbiri ardına büyükelçi ziyareretleri yaparken bulunca hemen aklıma, Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden A Milli Kadın Basketbol Takımı için sanatçı Candan Erçetin'le birlikte kadın basketbolcuların söylediği Haydi Kızlar şarkısının sözleri geldi.
'Haydi kızlar haydi kızlar, durmak yok bize.
Dünyanın derdi biter, kadın eli değince.
Siz Rio'da (siz orada) biz burda, kalplerimiz hep birlikte,
Duyuralım sesimizi cümle aleme
Çoktandır hasret kaldık hep birlikte sevinmeye
Haydi kızlar haydi iş başa düştü yine..."
Bilimsel olarak kanıtlanmış gerçek şu ki kadınların iletişim dili ve gücü çok kuvvetli. En zor masalarda, en zor konular tartışılırken kadınların duygusal zekasıyla çok daha fazla mesafe kat ediliyor. İşte o nedenle DEİK'in dünyada oluşan negatif Türkiye imajını değiştirmek için anında kurduğu iletişim komitesini bir kadına teslim etmesi ve üyelerin de yarısını kadınlardan oluşturması çok önemli.
DEİK, neler yapılabilir konusunda acil bir toplantı yapmıştı kendi arasında. İşte o toplantıda 150'ye yakın öneri gelmiş ve bunların arasından 11 maddelik DEİK Acil Eylem Planı çıkmıştı. İşte o plan çerçevesinde kurulan İletişim Komitesi, son bir kaç haftadır Ankara'da birçok ülkenin büyükelçisini ziyarete başladı.
'Tüm İş Konseyi Başkanlarımızın ve yürütme kurulu üyelerimizin bir ay içerisinde sorumlu oldukları ülkelere gitme ve yurtdışındaki ortaklarına bire bir anlatma kararı alındı. Çünkü bizlerin yaşadığını, yurtdışında gazete ve internetten öğrenmeye çalışıyor muhataplarımız ve bir sürü yanlış aktarım oluyor. En iyisi bizlerin bire bir ziyareti. Küçüklü gruplar halinde başta AB olmak üzere ilişkide olduğumuz ülkelerdeki muadil kuruluşlarımızı da sırayla ziyaret edeceğiz" diyor Ebru Özdemir.
Özdemir'in başkanlığındaki İletişim Komitesi şimdiye kadar Türkiye'deki 12 ülkenin büyükelçisi ile görüşmüş. Önce Fransa, İtalya ve İngiltere ile başlanmış görüşmelere. Ardından da AB Dönem Başkanı Slovakya gibi ülkeleri için AB üye ülkeleri büyükçelçileri, ABD, Çin, Japonya, Kanada, Meksika, Hindistan, İran ve Kazakistan gibi yoğun ikili ticari ilişkilerin olduğu ülkelerin büyükelçilerine gidilmiş.
Özdemir bu görüşmelerin etkili olduğunu, özel sektör bakış açısıyla gidilmesinin önemli olduğunu söylüyor. Netice itibariyle DEİK de tüm diğer kuruluşlar, dernekler ve vakıflar hepsi birden Türkiye'nin normalleşme sürecini hızlandırmaya çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA