Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Canyon Ranch’in ABD’li doktorları gitmeyi reddetti!

15 Temmuz gecesi bu ülkeyi kaçarcasına terk edenleri, terk etmeye çalışanları biliyoruz. Oysa tam da o günlerde, bu ülkede satın aldığı yazlığına tatile gelen, düğün yapan ya da sağlık hizmeti veren Amerikalı, Avrupalı, Kazakistanlılar var ve öğreniyoruz ki onlar, "Hiçbir yere gitmiyoruz, sizinle birlikteyiz" diyerek gitmeyi reddetmiş ve yatırımı yapanlara büyük moral vermiş.
Yer Bodrum ile Didim arasında konumlanan Kaplankaya. Dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam oteli Canyon Ranch'i de içine alan dev bir kompleks. Öylesine büyük ki 3 Monaco büyüklüğünde deniyor. Hint asıllı Amerikalı uyku uzmanı Param Dedhia, 10 yıl önce dünyanın önemli hastanelerinden Baltimore'daki Johns Hopkins'i bırakıp, sağlıklı yaşam konusunda çalışmak için Canyon Ranch Arizona'ya katılan bir isim ve bu önemli marka ilk kez ABD sınırları dışına çıkıp Türkiye'de gelince onun da yolu ülkemize düştü. Hem de Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan patlamanın olduğu gün. Yanında başka ABD'li uzmanlar da vardı ve planlarını değiştirmeden Bodrum'a uçtular. Derken daha felaket bir şey oldu ve darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi yaşandı. Gece yarısı Dedhia'yı uykusundan uyandıran telefon ABD'dendi. Derhal bavullarını toplaması ve ülkeyi terk etmesi söyleniyordu, hem ona hem de diğer ABD'li uzmanlara. Çünkü ülke dışında öyle bir görüntü vardı ki yabancıların tedirgin olmaması mümkün değildi. Param Dedhia sakinliğini korudu, sabah olunca ilk iş yatırımı yapan Capital Partners'ın kurucu ortağı Burak Öymen ile konuşmaya gitti. Öymen, verecekleri karara saygılı olduğunu söyledi. Dedhia, "Siz kalıyor musunuz" diye sordu. Öymen, "Tabii ki kalıyoruz, burası bizim ülkemiz" dedi. Çok geçmeden Dedhia kararını vermişti, hem o hem de diğer Amerikalılar. Hepsi kalıyordu. Dedhia'yla sohbet ederken, yaşananların ne kadar büyük olduğunu gördüğünü ve Türkiye'ye güvendiğini özellikle vurgulaması dikkatimden kaçmadı.
Hikâyeler bununla da sınırlı değil. Burak Öymen'in Kazak ortağı Serzhan Zhumoshov'un ailesinin düğün daveti de 17 Ağustos'ta açılış öncesi otelde gerçekleşmiş. Üstelik en kritik günlerde Kazakistan'ın hem hükümetinden hem de iş dünyasından önemli pek çok isim tereddüt etmeden Türkiye'ye gelmiş. Doğrusu bu anekdotlar hepimize büyük moral oluyor.
Canyon Ranch Kartalkaya yatırımının tamamlanan ve açılışı bu hafta yapılan ilk etapı tüm projenin yüzde 20'sini oluşturan otel ve 74 villa. 15 yıldır Kazakistan ve Rusya'da yaptığı inşaat işleriyle büyüyen ve ilk kez Türkiye'de bir projeye soyunan Burak Öymen, Kazak ortağı Serzhan Zhumoshov ve Erkan Erkek'in ortak şirketi Capital Partners, ilk etap için 250 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Önümüzdeki yıl 74 villanın bulunduğu ikinci etap başladığında bir 100 milyon dolar daha harcanacak ve proje 10 yıl sonra tamamlandığında 2 milyar doları aşan bir büyüklüğe ulaşacak. Capital Partners İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, Türkiye'yi ilk kez sağlık oteliyle tanıştıran Canyon Ranch'in bu alandaki ilk izni alan otel olma özelliğini de taşıdığını ve turizme dört mevsim çalışarak önemli bir yeni kapı araladığını söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA