Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çocuklarımız hayal etsin yeter!

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın'dan bir mektup ve de üstünde "Geruiro 101 Maker Başlangıç Seti" yazan bir kutu aldım.
Intel'in, çocukların sonsuz hayallerine ulaşabilmeleri için tasarladığı bu setin içinde yer alan geliştirme board'u ve çeşitli sensörler sayesinde, mesela 9 yaşındaki oğlum kullanım kılavuzu ve internetteki binlerce videodan faydalanarak, robottan drone'a, akıllı sistemlerden giyilebilir teknolojilere kadar pekçok farklı ürünü geliştirebileceğini ve daha sonra arkadaşlarıyla paylaşabilecekti. İnsana rüya gibi geliyor ama bunun mümkün olduğunu artık hepimiz biliyoruz.
Doğrusu kutunun içindeki malzemelere bir uzaylı gibi baktım. Benim için oldukça karmaşıktı ancak biliyorum ki çocuklarımız için hiç de değil. Hayal kurdukları ve imkân verildiği takdirde geliştirebilecekleri çok güzel projeler olabilir.
Burak Aydın da işte buna dikkat çekmek istiyor. Daha önce açıkladıkları Türkiye'nin Hayal Haritası ve Girişimcilik DNS'sı araştırmasına sözü getiriyor ve "Gençlerimize yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri, teknolojiyi daha iyi kullanabilmeleri için gerekli eğitim ve destekleri sağlarsak ve onları yeni fikirleri geliştirmeleri konusunda cesaretlendirirsek, aslında müthiş işler başarmaları için önlerinde hiçbir engel yok" diyor.
Çok yerinde iki güzel örnekle de bu söylemi destekliyor:
"Dünyanın hayal kurarak değişeceğine inanan ve bunu başaranlara; ilk girişimini 12 yaşında hayata geçiren Kanadalı bir anne ve Güney Afrikalı bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk güzel bir örnek. Bir diğer güzel örnek ise bizden, Nobel ödülü kazanarak hepimizin göğsünü kabartan Prof. Dr Aziz Sancar. Okuma yazma bilmeyen annebabanın 8 çocuğundan biri olarak Mardin'in Savur ilçesinde doğan Sancar'ın en büyük hayali bilim adamı olmak ve insanlığa hizmet etmekti. Bu hikâyeler büyük başarılara giden yolun aslında hayal kurarak başladığını gösteren güzel örnekler."
İşte bu nedenle Intel Türkiye kolları sıvamış ve topluma hayal kurma alışkanlığını kazandırmak için çocuklara 'kendin yap' kültürüyle erken tanışsınlar diye yukarıda sözünü ettiğim seti tasarlamış. Gündemimize yeniden Türkiye'nin önünü açacak, güçlü ekonomiler arasında hızla tepelere tırmandıracak teknoloji alanındaki yeni gelişmeler daha hızlı bir şekilde girer ve FETÖ'den kurtulan çocuklarımız bilim yolculuğuna çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA