Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

“Şam’da bombalar altında sözleşme imzaladılar”

Önceki akşam Cannes'da Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) dünyadan ve Türkiye'den perakende ve alışveriş merkezi yöneticilerine verdiği akşam yemeğindeydik.
Masamda aralarında Akmerkez, Akasya ve İstinye Park'ın da bulunduğu Türkiye'de birçok mimari projeyi hayata geçiren ABD'li DDG BCT Mimarlık'ın CEO'su Bryce Turner, Türkiye'deki AVM'ler başta bir çok yatırımı fonlayan Almanya'nın önde gelen bankalarından Aareal Bank'ın Başkan Yardımcısı Erik Schultz, merkezi İstanbul'da olan Tahran çıkışlı NAB Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Amir Eromi ve Fiba Holding Yöneti Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman vardı.
Türkiye'nin en zor yılı yaşadığı 2016'da işadamları katıldıkları her uluslararası ortamda Türkiye'ye yatırım çağrısı yapıyor. Yine öyle oldu. Ancak masada Alman ve ABD'li işadamları ve bankacılarla konuşurken şunu net olarak görüyorum. Akıllı şirketler zaten Türkiye'deki fırsatları kaçırmak istemiyor.
4 yıldır AYD'nin başkanlığını yürütün Hulusi Belgü, Birleşmiş Markalar Derneği'nin bir önceki başkanı Sami Kariyo'yu konuşma yapması için mikrofonu uzattığında, o da kendi şirketinde ve diğer Türk şirketlerinde ne pahasına olursa olsun herkesin ihracat ve büyümenin peşinde olduklarından söz etti.
Doğrusu öyle gelişmeler oluyor ki bizzat o gece anlatılanlar bir taraftan da aynı günlerde gerçeğe dönüşüyor. Buna en güzel örneği de BMD'nin çiçeği burnunda yeni başkanı Sinan Öncel veriyor. Mikrofonu alıp, 'Biliyor musunuz, evet Türkiye'de bir darbe girişimi yaşandı. Ekonomide zor bir yıl yaşıyoruz. Yanı başımızda Suriye'de büyük bir savaş yaşanıyor. Ama az önce BMD üyesi arkadaşım Osman Arar cep telefonuna şu an gelen bir mesajı gösterdi. D'S ve Damat markalarının sahibi Orka Grubu, bugün Suriye'nin başkenti Şam'da yeni açacakları mağazanın sözleşmesini az önce imzalamış."
Dövizdeki oynaklıktan son derece rahatsız olsalar da ülke Ortadoğu'nun savaş ortamının her gün bir yansımasıyla karşılaşsa da, Güneydoğu'daki terör olayları hiç olmadığı kadar çok tırmansa da iş dünyası içerde ve dışarda Türkiye'yi anlatıyor ve yatırımcılara krizdeki fırsatları göstererek yatırım çağrısı yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA