Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Güçlü Türkiye için çok çalışmalıyız

15 Temmuz 2016’da meydana gelen hain darbe girişiminin siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen Ömer Koç, küresel zorluklara da dikkat çekerek, “Daha güçlü bir Türkiye için çok çalışmak zorundayız” dedi

Ülke olarak başta demokrasimiz olmak üzere, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin kıymetini daha iyi anladığımız, zor bir yılı geride bıraktığımızı vurgulayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Ömer M. Koç, "Dünya genelinde önemli ekonomik ve politik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, ülkemiz de çok zorlu sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı" dedi.

15 TEMMUZ KARA BİR LEKE
15 Temmuz 2016'da meydana gelen hain darbe girişiminin siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep birlikte bir kez daha aklını ve vicdanını başkasına ipotek etmeyen, 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmenin neden önemli olduğunu gördük. Ülkemizin dört bir yanında terör saldırıları meydana geldi. Refah ve huzurumuzu hedef alan, demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını kaosa dönüştürmeyi hedefleyen bu terör saldırıları karşısında büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum."

BAŞARI HİKÂYELERİ YAZMALIYIZ
Ekonominin zorlu süreçlerden geçtiğine değinen Koç, "Büyümedeki yavaşlama ve artan işsizlik oranları, piyasalardaki dalgalanmalar iş dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunların başında. Dünya ekonomisinde 2016'nın, 2009'dan beri büyümenin en yavaş yılı olduğunu görüyoruz. Böyle bir ortamda, daha güçlü bir Türkiye için çok çalışmak zorundayız. Güçlü bir Türkiye ve piyasa ekonomisi için güçlü ve şeffaf kurumlara, tarafsız ve hızlı çalışan bir hukuk sistemine, hukukun üstünlüğüne, hak ve özgürlüklerin korunmasına, adil vergi düzenine ve kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye ihtiyacımız var" dedi. 2023 hedeflerinin her zamankinden daha büyük önem taşıdığının altını çizen Koç, "Dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girme idealinden vazgeçilmemesi son derece önemli. Gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakma arzusunda olan herkesin ülkemizin kuruluş harcına sahip çıkması, işine dört elle sarılması bir vatandaşlık görevidir" şeklinde konuştu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA