Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Murat Çeçen: İlk başta kimse inanmıyordu ama biz başardık!

Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi açılış için gün sayıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi olan ve bu ay içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapması beklenen Ankara Şehir Hastanesi-Bilkent'i, İbrahim Çeçen Yatırım Holding (IC) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çeçen, CEO Murad Bayar, CCN Sağlık Genel Müdürü Vahap Doğan ve Timur Balta'nın da aralarında olduğu kalabalık bir ekiple dolaştım.
Bir yıl önce tamamlanıp hizmete açılan ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nın denetiminde verimlilikte yüzde 96 gibi yüksek bir oranı yakalayan Mersin Hastanesi'nin de anahtar teslim yapımını üstlenen CCN Yatırım Holding, Ankara Şehir Hastanesi'ni yabancı ortak ya da konsorsiyum oluşturmadan tek başına gerçekleştirdi.
Murat Çeçen, özellikle finansman konusunda hiç zorlanmadan ve çok hızlı bir şekilde hatta şehir hastaneleri arasında ilk bu konuyu çözen grup olarak öne çıktıklarını ve de iki hastaneyi de başarıyla tamamladıklarını söylüyor.
Ankara Şehir Hastanesi, başlangıçta 1.2 milyar euroluk bir yatırımla projelendirilmiş ancak şu anda ek yatırımlarla 1.3 milyar euroya mal olmuş ve bu paranın 890 milyon euro tutarındaki finansmanı yerli ve yabancı 8 bankadan oluşan bir konsorsiyum ile CCN Yatırım Holding tarafından sağlanmıştı.
Çeçen, "O zamana kadar kimse inanmıyordu ve böylesi büyük bir finansmanın bulunmasına imkânsız gözüyle bakılıyordu ama biz başardık. Tabii ki GE ve Siemens gibi çözüm ortaklarımız da bunda önemli rol oynadı" diyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA