Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Tahminimizin ötesinde bağışlar alıyoruz

Önceki akşam Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe'nin THY EuroLeague'de 25'inci galibiyetini alarak rekor kırdığı Maccabi FOX ile maçı öncesine Fenerbahçe Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ile sohbet ettik.
Buluşmaya yönetim kurulu üyeleri Burhan Karaçam, Erol Bilecik ve Tankut Turnaoğlu da katıldı.
Kulübü geçmiş dönemlerden gelen çok büyük bir borç yüküyle devralan yönetim, başta Ali Koç'un 50 milyon dolarlık hibesinin de yer aldığı 75 milyon doları bulan sermaye artışı, 50 milyon dolar yeni kredi girişi ve 15 milyon dolar da yeni sponsorluklar ile 140 milyon dolar taze para kaynağı bulmuştu.
Ardından tüm stadın combine satışı ile 100 milyon lira ve taraftarın büyük katkısı sonucu forma satışından 130 milyon lira gelir elde etmiş ve 7-8 ayı böyle tamamlamıştı.
Kulüp ellerinden geleni sonuna kadar yaptıktan sonra ikinci aşamaya 4 Nisan tarihinde geçmiş ve yönünü tüm Fenerbahçe camiasına dönerek, "Fenerol" ismiyle büyük bağış kampanyası için düğmeye basmıştı.
Kampanyada daha 24 saat dolmamıştı.
Ali Koç, kampanyaya olan ilgiyi "Tahminlerimizin de ötesinde güzel bağışlar alıyoruz" diyerek anlatıyor ancak rakam vermek istemiyordu.
Sadece buluştuğumuz ana kadar gelen SMS adedini paylaşan Koç, 250 bini geçtiklerini açıklarken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen duygusal mektuplara da değiniyor ve okul harçlıklarını paylaşan çocuklardan gelen bağışların kendisini çok mutlu ettiğini söylüyordu.
Her ne kadar kampanyada toplanan para miktarı açıklanmasa da sadece 5 milyon liranın daha ilk gününde SMS mesajlarından FB'ye geldiğini anlıyoruz.
Ancak büyük meblağ bağışların kredi kartı ve bankalardan yapılan havale ve EFT kanalıyla kulübe geldiğini biliyoruz.
İşte o rakamlar da henüz açıklanmadı.
Kampanyayı yürüten Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Karaçam da "Ancak camiamızın desteğiyle biz bu yükün altından kalkarız anlayışıyla başlattık kampanyamızı. Şu anda 1 milyar liralık kampanya izni aldık.
Hedefimiz 31 Mayıs itibarıyla 60 milyon euro karşılığı Türk Lirası'na ulaşmak ve sonra devam etmek" diyor.
Ali Koç spor tarihinde görülmemiş bir fedakârlık yapacaklarını söyleyerek, "Herkes elini taşın altına koyuyor.
Getirdiği gelirler göz önüne alınınca, o pastadan pay alabilmek için Şampiyonlar Ligi olmazsa olmazımız.
Bu kampanyaya bu yüzden ihtiyacımız var" diyor ve ekliyor: "Fenerbahçe olunca gönülden gelen bir cömertlik var. Biz stadımızı da önceki başkanımız döneminde camiamızın alınteriyle yaptık." Bakalım, Fenerbahçe kampanyanın ilk etabı olarak sunulan 31 Mayıs'a kadar hedeflediği bağış miktarına daha erken mi ulaşacak yoksa daha geç mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA