Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Turizmde farklılaşan yatırım kazandırıyor!

Turizm sektörü sanıyorum ki fark yaratan yatırımlarla zorlukların üstesinden gelecek. Geçen hafta sadece gastronomi için dahi seyahat eden yerli ve yabancı turistlerin dikkatini Türkiye'ye çekecek önemli bir restoran İzmir'in Kesre Koyu'nda açıldı.
Roma'nın ilk ve tek Michelin yıldızlı kadın şefi Cristina Bowerman Türkiye'de bir restron açmaya ikna eden yatırımı, ağırlıklı Antalya bölgesinde 8 bin yatak kapasitesine ulaşan 9 oteli olan duayen turizmci Hasan Tonbul'un kurucusu olduğu Paloma Hotels Group ve Diana Turizm yapmış.
Önceki hafta Roma'dan gelen ve tüm sezon boyunca Roma-İzmir arasında mekik dokuyacak olan Cristina Bowerman ile sanatçı Sıtkı Kösemen'in ünlü şeften ilham alarak hazırladığı, gastronomi ile fotoğraf sanatını ilişkilendirdiği 'Cristina Bowerman by Sıtkı Kösemen' fotoğraf sergisinin açılışında sohbet ettik. Gördüm ki Türkiye'ye geldiği için de ilk kez İtalya dışında bir restoran açtığı için de çok mutlu.
Bu mutluluğunun bir sebebi de işlerin başına geçen Tonbul Ailesi'nin ikinci kuşağı Ece Tonbul ile uyumlu bir işbirliği yapmış olmaları. Sektörde 40 yılı geride bırakan Paloma Oteller Grubu, daha önce Paloma Club Sultan adıyla hizmet veren Kesre'deki oteli, 2017 yılında yepyeni bir markayla, Club Marvy olarak yeniden açmıştı. Ancak işin ilginç ve bence çok özel kısmı, 180 dönüm arazide yer alan otel, Hasan Tonbul'un bizzat isteğiyle Orman Bakanlığı'na tescil edilmiş ağaçları ve bitki örtüsü zarar görmesin diye yeniden yıkılıp yapılmamış, mimar Fahrettin Aykut tarafından doğaya son derece saygı gösterilerek 20 milyon euroluk yatırımla yenilenmiş. Öyle ki şu anda tesisteki kimi balkonların ortasından dev ağaçlar yükseliyor. Doğayı öncelik yapan otel adeta yeşilin içinde kaybolmuş vaziyette.
Tonbul Ailesi'nin sahibi olduğu Kesre Çiftliği'nde üretilen organik ve tamamı doğal tarım ürünleri kullanılan lezzetleri ile Club Marvy, Romalı Şef Cristina Bowerman'ı da çok etkiliyor. 3 bin 500 kişiyi istihdam eden ve Sardunya Adası'nda da bir otel yatırımınının da hazırlığını yapan Paloma Otel Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul, son yatırımları Club Marvy'de Ege'ye özgü olanı ve yereli yüceltmeye çalıştıklarını söyledi. Ece Tonbul, ürettikleri ve tesistete kullandıkları zeytinyağının yurtdışında altın madalya kazandığını söylüyor. Tonbul ailesi ayrıca otelde misafirlere sundukları organik şarabı da kendisi üretiyor.
Diyeceğim o ki turizm tüm dünyada kabuk değiştiriyor. Bu değişimi iyi okuyan ve yatırımlarını buna göre yapan yatırımcıların yüzü gülecek. Kimse artık her şey dahil sistemiyle bir otele kapanmak istemiyor. Zaten Ece Tonbul da Akdeniz'de iki otellerinin daha yeni konseptle açılacağını, yavaş yavaş tüm otelleri farklılaştıracaklarını anlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA