Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Eski Türkiye'ye dönüş planı ve Sarıgül

Eski Türkiye cephesi 2014 İstanbul seçimlerini geri dönüşün başlangıcı olarak tasarlıyor. O sebeple İstanbul seçimlerine inanılmaz önem veriyorlar. Tasarlanan plan aynen şu:
İstanbul'u CHP adına Mustafa Sarıgül kazanacak.
Böylece Recep Tayyip Erdoğan'ın büyüsü bozulacak ve sonrasında da Cumhurbaşkanlığını ve tüm Türkiye'yi kaybedecek.

***

2014 operasyonunun başarılı olması sonrasında ise kendilerince şöyle bir planları var: Önce Silivri boşaltılacak. Hapisteki tüm katiller ve darbeciler kahramanlık marşlarıyla dışarı çıkartılacak.
Barış ve çözüm süreci sona erdirilecek ve iç savaş yeniden başlayacak. Son PKK'lı öldürülünceye dek bu savaşın süreceği açıklanacak.
Ardından da rejimin eski laikçi ve ulusalcı fabrika ayarlarına döndürülmesi için büyük operasyonlar yapılacak.
***

Bu planın devamında ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı bir yolunu bulup içeri tıkmak var. Sonrasında ise adım adım büyüyen bir intikam operasyonu devreye girecek. Ama eski Türkiye güçleri açısından acil ve öncelikli hedef net: Recep Tayyip Erdoğan. O sebeple Eski Türkiye cephesi tarafından sadece Erdoğan'ı hedef alan bir propaganda yürütülüyor.
AK Parti kayırılıyor ve diğer belli başlı AK Parti aktörleri övülüyor. Sadece ve sadece Erdoğan'a yönelik itibarsızlaştırma kampanyaları yürütülüyor.
***

Kafalarında ilk olarak Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın planı var. Sonrasında Erdoğansız bir AK Parti'yi çok daha rahat kucağa oturtabileceklerini düşünüyorlar. Erdoğansız bir AK Parti'nin çil yavrusu gibi dağılacağını öngörüyorlar.
Erdoğan diskalifiye edildikten ve AK Parti dağıtıldıktan sonra da Yeni Türkiye'ye destek veren toplumsal koalisyonun şaşkına döneceğini ve o arada da kroşelerle tüm kalelerin düşürüleceğini tasarlıyorlar.
***

İlk olarak Erdoğan'ı sonra AK Parti'yi ve dolayısıyla Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi aktörleri hedef alan bu operasyonda son olarak sıranın Fethullah Gülen Hareketi'ne gelmesi kurgulanıyor. Eski Türkiye'ye dönüş operasyonu diye adlandırılabilecek bu planın ilk hedefi Recep Tayyip Erdoğan son hedefi ise Fethullah Gülen'dir. Yani sonuç olarak yine bir AK Parti ve Hizmet Hareketi'ni bitirme planı ile karşı karşıyayız.
Ama bu sefer çok daha incelikli, çok daha uzun vadeye yayılmış, çok daha profesyonel, dış destek açısından çok daha sağlam bir plan bu. AK Parti ve Hizmet Hareketi arasındaki gerilim de bu planı yapanları çok mutlu ediyor.
***

Eski Türkiye aktörleri 2005'te ABD Büyükelçisi'ne Mustafa Sarıgül için şöyle diyorlardı: Yolsuzlukta rekor kırmış bir adam, sığ, yalancı, sahtekâr ve hırsız.
Wikileaks belgelerinde bunları detaylı okuyabilirsiniz.
Sarıgül'e sahtekâr ve hırsız diyenlerin şimdi Sarıgül'ü umut olarak görme sebepleri yukarıda anlattıklarım da yatıyor. O yüzden 2014 İstanbul seçimlerinde Kadir Topbaş'ı desteklemek sadece yerel bir tercih değildir. Eski Türkiye'ye dönüşü isteyenlere atılmış bir tokattır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA