Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Askerler Necdet Özel sayesinde tahliye oldu

Geçtiğimiz hafta içi bir taraftan 12 Eylül Darbesi'nin iki sembol ismi Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya müebbet hapse mahkûm oldu, bir yandan da Balyoz Davası adil bir yargı sürecinden geçmediği gerekçesiyle iptal edildi ve yeniden yargılama yapılacak. Gülay Göktürk'ün dünkü yazısı, aynı güne denk gelen bu iki olayı mükemmel izah ediyordu.

***

Gülay Göktürk sadece dün değil son bir yıl içinde yaşadığımız bu zor süreçte her zaman çok vicdanlı yazılar yazdı. Yazdığı gazeteye rağmen her türlü vesayetçi yapıya karşı demokrasiyi savunmaktan vazgeçmedi. Etyen Mahçupyan ile Gülay Göktürk'ün 17 Aralık darbe girişimi sürecinde çok özel ve önemli bir yeri vardır.
***

Balyoz davasının yeniden yargılanma sürecinde en çok payı olan bir adama hâlâ kimi çevreler büyük haksızlık ediyor.
Bu adam Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'dir. Necdet Paşa, Genelkurmay Başkanı olduğu 2011 Ağustosu'ndan itibaren, haksız yere tutuklu askerler meselesini, devletin en tepelerine sürekli anlattı. Kendinden önceki genelkurmay başkanları gibi show yapmayı, tribünlere oynamayı seçmedi. Gerçek bir komutan gibi usuletle, suhuletle ve kurmay zekâsıyla bugünkü neticeyi adım adım inşa etti.
Yaptığı işin reklamını yapmadı.
***

Necdet Özel, hem Ergenekon hem Balyoz davasında yapılan usulsüzlükleri ve sahtekârlıkları dillendirirken asla gerçekleri de inkâr etmedi. 2003-2007 arasında yaşanan darbe girişimlerini yok sayan eski genelkurmay bakışının dışına çıktı; fakat bu tavrın yanında haksız yere yatan silah arkadaşlarına yapılanları devletin tepelerine hep anlattı.
***

Diyebilirim ki devletin tepelerinde, bu davalardaki haksızlıklar noktasında teyakkuzu Necdet Özel Paşa sağladı. Bir darbeci içeri atılmışsa, yanında üç masum askerin içeri atıldığı gerçeğini Necdet Özel hep vurguladı. Dolayısıyla hem Balyoz'da hem de Ergenekon'da yeniden yargılamaya giden yolda Necdet Özel'in çok büyük katkısı vardır.
***

Bütün bunlara rağmen hem yeni tahliye edilen Balyoz sanıkları ve yakınları hem de eski TSK'ya yakın yazarlar Necdet Özel'i suçluyor ve hatta hakaret ediyor; bu çok büyük haksızlık. Özellikle tahliye edilen askerlere Necdet Özel Paşa ile ilgili adil bir değerlendirme yapmaları gerektiğini hatırlatırım. Kendileri adil yargılanmadılar ama kendilerine tahliye yolunu açan genelkurmay başkanına da onlar adil davranmıyorlar.
***

Necdet Özel Paşa'dan önceki iki genelkurmay başkanı sivil otoriteye meydan okuyan höt zöt yöntemlerini tercih ettiler ve kumpasçıların ekmeğine yağ sürdüler. Eğer Necdet Özer 2008'de genelkurmay başkanı olsaydı, iddia ediyorum haksız yere hiçbir asker içeride yatmazdı. Sadece gerçek darbecilerin yargılanıp ceza alacağı bir süreç olurdu.
Önümüzdeki süreçte olacağı gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA