Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

28 Şubat iddianamesi yeniden yazılmalı

Paralel örgütün yargısı, çok kritik önemde olan bazı davaları, örgütsel çıkarlarına ve amaçlarına uygun olarak mahvetti. Bu gerçeği artık herkes kabul ediyor. Bu sebeple paralel örgüt yargısının baktığı büyük davalarda ardı ardına yeniden yargılama kararları çıkıyor. Bu yeniden yargılama kararlarına, paralel örgüt mensupları hariç, toplumun tamamı destek veriyor. Ak Parti, CHP MHP ve BDP'nin üzerinde anlaştığı tek konu; paralel yargının baktığı davaların yeniden görülmesidir.

***

Bitmiş davalar olan Ergenekon, Balyoz ve şike yeniden yargılanacak. Şu an sürmekte olan KCK'nın da usulden bozulması ve yeniden yargılama yapılması gerekmektedir. Aynı şey tamamı kumpas olan askeri casusluk davası için de geçerli. İsmini bilmediğimiz ama paralel örgüt yargısı tarafından iğdiş edilmiş ne kadar dava varsa hepsi önce bir kurul tarafından tespit edilmeli ve yeniden yargılanmalıdır. Paralel örgüt yargısı tarafından iddianamesi yazılmış, tüm Türkiye'yi ilgilendiren çok önemli bir dava daha var. O da 28 Şubat darbesinin davasıdır.
***

28 Şubat Darbesi toplumun neredeyse tamamının hesaplaşmak istediği bir alçak operasyondur. Fakat bugün anlıyoruz ki paralel örgüt, 28 Şubat davasının da amiyane tabirle içine etmiştir; tıpkı Balyoz'da ve askeri casusluk davalarında yaptığı gibi TSK içinden tasfiye etmek istediği askerleri de iddianameye monte etmiştir. Şu an 101 kişi 28 Şubat davasında yargılanmakta... Bu sayı 102'ydi ama muvazzaf bir topçu albay bu 28 Şubat yargılamaları sırasında vefat etti. İncelediğim kadarıyla vefat eden topçu albayın 28 Şubat darbesi ile bir ilgisi yoktu. Zaten o zaman da üsteğmen rütbesindeydi. Nasıl ki Balyoz davasında gerçek darbecilerin yanında paralel subayların önünü açmak için masum askerler içeri tıkıldıysa, aynı şey 28 Şubat davası için de geçerlidir. Paralel örgütün 28 Şubat davasında uyguladığı yöntemler Balyoz ile aynıdır.
***

28 Şubat davasında da bir yandan o dönemin alçak darbecileri, bir yandan da 28 Şubat'ın operasyonel ayağı ile hiçbir ilgisi olmayan hâlâ muvazzaf olan subaylar yargılanıyor. Bu paralel stratejinin amacı TSK'nın içindeki bazı subayların terfilerinin önüne geçmek, onlar yerine arkada bekleyen paralel subayların terfi etmesini sağlamak. Nitekim Balyoz darbe girişimiyle hiçbir ilgisi olmadığı halde, bir kurmay albaya da kumpas kurulmuştu ve arkasında Adana'daki TIR'ları durduran paralel subay vardı. Bu kumpas sayesinde o paralelci albay hak etmediği halde tuğgeneral oldu ve Pensilvanya'dan gelen talimatla Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larını durdurttu.
***

Sözün özü 28 Şubat iddianamesi tarafsız savcılarca yeniden yazılmalı ve iddianamede olmaması gereken masum askerler ayıklanmalı. Ayrıca iddianamede olması gerektiği halde paralel örgütle anlaşma yaparak bu davadan sıyrılan gerçek 28 Şubatçılar da yeni iddianameye dahil edilmeli. 28 Şubat da hukuka uygun yöntemlerle adil bir şekilden en baştan soruşturulmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA