Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

İbrahim Okur'u nasıl bilirsiniz?

HSYK 1.Daire Başkanı İbrahim Okur son dönemin en tartışılan isimlerinden biri... İbrahim Okur'un kimliğinin ne olduğu etrafında çok fazla iddia var. Okur hakimlerin ve savcıların tayin ve terfisi konusunda bir numaralı isim. Yaptığı açıklamalar basında geniş yankı yaratıyor. Hakimler ve savcılar arasında hakkında en çok konuşulan yargı adamı da Okur. Herhangi bir hakim ve savcı ile konuşun ikinci cümlesi Okur'a dair olacaktır. Nitekim o kaynaklardan gelen bilgilerle Okur'a dair medyada çok haber yapılıyor.

***


Okur ilginç bir şahıs. Okur'u sevmediğini söyleyen biri sonraki sohbetinizde bir bakıyorsunuz fikrini değiştirmiş. Okur'a paralelci diyen sonra fikrini değiştirmiş ve paralelcilerle mücadele konusunda Okur'dan faydalanılması gerektiğini söylüyor. Yahut Okur'a Balyoz ve Ergenekon'daki tutumu sebebiyle çok kızan bir Atatürkçü yine bir sonraki konuşmada fikir değiştirmiş ve duyguları olumluya dönmüş. Okur'la ilgili konuştuğum yargı mensupları da çok ikircikli duygular içinde. Nerden bakılırsa bakılsın tuhaf bir fenomen İbrahim Okur.
***

İbrahim Okur hakkında benim eşim Nagehan Alçı sert ve olumsuz bir yazı yazdı. Google'a İbrahim Okur yazınca ilk çıkan yazı da o. Öte yandan Okur'un Nagehan'a cevabı içinde tutarlı argümanlar var. Okur'la ilgili paralel örgütün tavrı da ikircikli. Hiçbir zaman Okur'u karşılarına almak istemiyorlar. Hatta Okur'un cemaatçi olduğu gibi bir görüntüden de hoşlanıyorlar. Okur'un yargıda cemaat örgütlenmesi olduğuna ilişkin açık sözlerine ve Gülen'e dair basına yansıyan hakaretamiz ifadelere ragmen Okur'u hedefe koymuyorlar. Okur'a uyarı ateşi kabilinden kimi mesajlar gönderiyorlar o kadar.
***

Öte yandan Okur'un paralelci olduğu halde bu durumu saklamak için kasten anti-paralel davranışlara girdiğini ortada danışıklı dövüş olduğunu iddia edenler var. Bu komplo teorisi doğruysa o zaman paralel medya niye Okur'a göstermelik olarak yüklenmiyor? Ortada dövüş yok. Okur paralellere yeri geldi mi yükleniyor. Ama örgüt Okur'a hiç dokunmuyor...
***

Bu konuyu konuştuğumuz İbrahim Okur aynen şöyle diyor...
Paralel yapı birilerinin arkasına saklanarak iş yapmayı çok sever. O sebeple benim de onlardan olduğum yada onlara yakın olduğum gibi bir imaj operasyonu yapıyorlar bana karşı. Şu an benim arkama saklanmaya çalışıyorlar. Mesela ben Zaman'a konuşmadım ama ben onlara konuşmuşum gibi haber yaptılar. Taha Akyol'la 6 ay önce yaptığım programı daha yeni yapmışım gibi bir daha haber yaptılar. Deniz Zeyrek'e yaptığım açıklamaları da çarpıttılar. Zaten Zeyrek'e bir açıklama da yapmamıştım. Sohbet ettik ve Zeyrek onları yazdı. O 6 sulh ceza hakimi arkadaşımız 1.Daire'de oybirliği ile tam mutabakat ile atandı. Geçmişte verdikleri kararlar şu an verecekleri kararlarda tarafsızlıklarını engellemez diye ifade ettim. Fakat bu ifademi görmezden geldiler. O hakimlerimiz üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Paralel yapının bana yaptığı imaj operasyonundan ötürü bazı yorumcular da bana haksız yükleniyorlar.Benim 7 Şubat 2012'den itibaren tavrım bellidir.7 Şubat olayı benim de gözümü açmıştır.
***

Sevsin yada sevmesin Okur'la diyalog kuran herkes biliyor ki HSYK Başkanvekili zeki ve serin kanlı bir adam. Asla duygularına yenilmiyor ve çok gerçekçi bir analist. Müthiş bir meteorolog. Hiçbir paralel örgüt mensubunda olmayan seviyede bireysel zeka ve inisiyatif sahibi. Bu bağlam önemli. Çünkü Paralelciler sürekli talimat alıp inisiyatif almamaya alıştıkları için bir süre sonra eblehleşirler. Şimdi de halleri ortada zaten...
Yeni Türkiye'yi savunan herkesin de zeka ve serinkanlılık ile olaya bakması lazım.İyi niyetli ve gayretli olmak Yeni Türkiye'ye yarar sağlamaya yetmez.Yeni Türkiye'nin hakimleri ve savcıları da duygularıyla değil akıl ve adaletle hareket etmeli... 19 Ekim 2014 HSYK seçimleri çok önemli...

HSYK 1.Daire Başkanı İbrahim Okur 22 Temmuz operasyonuyla ilgili SABAH'a konuştu...

"Paralel örgüt hakimler üzerine baskı kurmak istiyor Paralel yapı birilerinin arkasına saklanarak iş yapmayı çok sever.O sebeple benim de onlardan olduğum yada onlara yakın olduğum gibi bir imaj operasyonu yapıyorlar bana karşı. Şu an benim arkama saklanmaya çalışıyorlar. Mesela ben Zaman'a konuşmadım ama ben onlara konuşmuşum gibi haber yaptılar. Taha Akyol'la 6 ay önce yaptığım programı daha yeni yapmışım gibi bir daha haber yaptılar. Deniz Zeyrek'e yaptığım açıklamaları da çarpıttılar. Zaten Zeyrek'e bir açıklama da yapmamıştım. Sohbet ettik ve Zeyrek o konuşmanın bir kısmını yazdı. O 6 sulh ceza hakimi arkadaşımız 1.Daire'de oybirliği ile tam mutabakat ile atandı. Geçmişte verdikleri kararlar şu an verecekleri kararlarda tarafsızlıklarını engellemez diye ifade ettim. Fakat bu ifademi görmezden geldiler.O hakimlerimiz üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Paralel yapının bana yaptığı imaj operasyonundan ötürü bazı yorumcular da bana haksız yükleniyorlar. Benim 7 Şubat 2012'den itibaren tavrım bellidir. 7 Şubat olayı benim de gözümü açmıştır"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA