Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Lider Erdoğan, Genel Başkan Davutoğlu

AK Parti tarihinde dönüm noktası olan bir kongre yaşadık dün Ankara'da. Daha önce de yazdığım gibi bana göre 2014- 2024 döneminin Başbakanı Ahmet Davutoğlu olacaktır. Bugün Ahmet Hoca'nın AK Parti genel başkanlığındaki ilk günü; önümüzdeki 10 sene de AK Parti'nin genel başkanının Ahmet Davutoğlu olacağı kanaatindeyim.

***

Yeni Türkiye'nin lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasındaki iki vurgu çok önemliydi. Birincisi paralel yapıyla mücadele noktasında çok net ve somut mesajlar verdi; özellikle üzerinde durduğu 17- 25 Aralık operasyonlarının, yolsuzluk kılıfı altında aslında vesayet teşebbüsü olması sebebiyle yargıya seslendi. Demokrasiye gerçekten bağlı savcıların ve yargıçların bu teşkilatı haşhaşilerden temizlemek noktasında siyaset kurumuna yardımcı olması gerektiğini söyledi. İkinci vurgusu ise yazılı metinde de olmayan ilginç bir noktaydı.
***

Erdoğan, çıktıkları bu yolda davaya ihanet edenlerin şu an isminin bile hatırlanmadığını vurguladı ve bundan sonra da bu davaya ihanet edecek insanların olduğunu belirtti. Bu AK Parti'nin içine verilmiş bir mesajdı. Ben de bu mesajın tüm AK Partililerce iyi algılanması gerektiğini düşünüyorum.
***

Bu hareketin tarihinde toplumsal talepleri bir kenara bırakıp zinde güçlerle işbirliği yapmaya kalkan herkes tarihin çöplüğüne karıştı. Son 12 sene içinde vesayet güçleriyle uzlaşarak iktidar ve itibar arayan her siyasetçi bitmiş ve yok olmuştur. Bu kişilerin şimdi ismi bile hatırlanmıyor. Yaşayıp yaşamadıkları belli değil.
***

Emrindeki bürokratlar ve yargı mensupları eliyle darbe teşebbüsünde bulunan Pensilvanya da tarihin çöplüğüne gidenlerin son örneğidir. İki sene önce toplumun çoğunluğu nezdinde itibar sahibi biri olan bu zat bu millete açıkça ihanet edince millet tabanında bitti. Şu an Pensilvanya'nın itibarı yerlerde sürünüyor.
***

Pensilvanya gibi milletin çoğunluğu aleyhine davranmaya kalkacak AK Parti mensupları olursa onlar da biter gider yok olur. Nitekim bunu deneyen her AK Partili siyasetçi söylediğimiz şekilde yok oldu. Bu yakın tarihten tüm AK Parti mensuplarının ders alması gerekir.
***

2014 -24 dönemi Yeni Türkiye'nin inşa ve ihya sürecidir. Yeni Türkiye'nin lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Yeni Türkiye'nin Genel Başkan ve Başbakanı da Davutoğlu'dur. 27 Ağustos 2014 kongresi işte bu tabloyu tescil etti. Heyecan dolu bir 10 yıl başlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA