Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Dön de trol gazetene bak

Aydın Doğan'ın iş takipçisi olarak bilinen zat dün Hürriyet'teki köşesinde Ak Parti cenahının en büyük sorununa değinmiş! Efendim sosyal medyada bazı Ak Parti yanlısı hesaplar ağızlarını bozuyorlarmış. Kimi Ak Partililer de bunlardan çok rahatsızmış. Hatta CNN Türk'te katıldıkları bazı programlarda falan da bu görüşlerini ifade ediyorlarmış. Başbakan Ahmet Davutoğlu acilen bu büyük soruna müdahale etmeliymiş.
Bak sen, ne kadar da düşünürmüş Ak Parti'sinin bekasını, prestijini, Hürriyet'teki köşesinden... Sen değil miydin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın köşke çıkışının ardından Ak Parti'ye lider devşirmeye çalışan, incir çekirdeğini doldurmayan tartışmaları kriz diye büyüten. Şimdi Ak Parti'yi düşündüğüne kim inanır? Kim senin Hürriyet'teki köşenden verdiğin desteğini içine sindirir?
Gerçi doğru, ağır kompleks altında o rezil gazetenden bir aferin için çırpınan isimler yok değil. Ya da sabah akşam siyasi geleneğini, liderlerini, temsil ettiği kesimleri aşağılayan kanallara çıkmak için araya adam bile koyanlar... Tıpkı bir dönem Ertuğrul Özkök'ün iltifatına mazhar olup dört köşe gezinen karaktersizler gibi.
Kaldı ki kimilerinin vekil kimlikleri ya da parti yöneticisi titrleriyle açtıkları hesaplarından savurdukları küfürler, hakaretler, tehditler CHP'yi, MHP'yi, HDP'yi bağlamıyor da, birkaç gencin şahsi çıkışları niçin Ak Parti'nin kurumsal sorunu oluyor? Ya da seçim arifesinde partinin tek ve en büyük problemi bu mu? Sen git, gazetecilik ilkelerini hiçe sayıp oyuna kendini kurban ettiğin CHP'nin ya da HDP'nin yöneticilerine seslen, Cumhurbaşkanı'nın kızı ile ilgili ahlaksızca ithamlarda bulunan trol vekillerini dizginlemeleri için.
Anlaşılan dökülen sırlarının altındaki resmi afişe edip yine canını sıkmışlar. Eğer derdin sosyal medyanın seviyesi ise, ekşi sözlük denen çöplüğe bir bak mesela. Bodrum'da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan bebek için yazdığın gazetenin kaynak aldığı trolleri incele ya da... Görüntüsüne bile bakmaya dayanamadığımız Aylan ve diğer Suriyeli mülteciler için aşağıdaki şu satırları kaleme alan insan müsveddelerine bir çift laf et: "Kıyıya vurmasaydı parka s.çacaktı..." "Büyünce belki kızıma tecavüz edecekti..."

Ağzını açamazsın

İddiaya bile girerim. Çünkü yıllardır muhafazakâr mahalleye yakın durduğunu söylediğin halde yazmakta beis görmediğin o gazetenin bizzat kendisi trol olmuş. Daha iki gün önce, eski genel yayın yönetmenin ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına "katil" dedi. Sanki Suriyeli mülteciler için o hedef gösteren manşetleri başkası atmış gibi.
Koca adamsın, hukuk falan da biliyorsun üstelik. Sence, Twitter'da, şurada burada siyasetçilerin ailelerinin namusuyla uğraşan CHP'li vekillere "ahlaksız" diyen trol çocuklar mı siyasetin en büyük sorunu? Yoksa basılı olarak da çıkan bir gazetenin yazarının, ülkenin Cumhurbaşkanını bir isteri krizi sonunda katil ilan etmesi ya da başka bir yazarın "Erdoğan'ı götürür çöpün kenarında vururlar" demesi mi?

Gazete görmek istiyorsanız

Ha bu arada, yukarıda sözünü ettiğim eski yayın yönetmeniniz kaçmış. Muhtemelen patronunun teknesinde kendisine gelen küfürleri okuyup tatmin olmayı planlıyordur.
Okumuştur ama bir zahmet iletiver kendisine. Hani "Size gazete yapmayı öğreteyim" diyerek sallandığı dallardan sağa sola afra tafra yapıyordu ya. Bak Basın İzleme Araştırmaları Komitesi (BİAK) yeni raporunu yayınlamış. Verilere göre gazete okurluğu son bir yılda yüzde 10 düşerken, Sabah yüzde 5'lik artış gösterdi. Turkuvaz Grubu'nun amiral gemisi her gün 1 milyon 362 bin kişiye ulaşıyor.
Sizin çoktan jilet olmaya çekilmiş amiral gemisinin hali nice tavşan kardeş?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA