Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Kılıçdaroğlu CHP’lilerin önünü tıkamamalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumartesi günü izlenme rekoru kıran ATVaHaber yayınındaki röportajımızda tarihi mesajlar verdi.
Bunlardan biri de, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkın sokakta tuttuğu demokrasi ve vatan nöbetlerinin jübilesinin, 7 Ağustos'ta Yenikapı meydanında yapılması çağrısıydı. Erdoğan, tüm siyasi parti liderlerini "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etti.
Kılıçdaroğlu toplantıya kendisinin katılmayacağını ancak heyet göndereceklerini söyledi. Devlet Bey ise, darbe girişiminin ilk anından itibaren sergilediği vatansever tavrını sürdürdü. MHP'li seçmenin sokaktaki onurlu duruşuna uygun olarak Yenikapı'ya geleceğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı dün çağrısının samimiyetini kanıtlarcasına, reddetmesine rağmen Kılıçdaroğlu'na bir kez daha çağrı yaptı:
"Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum!" Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı'nın çağrısını yinelemesi üzerine kararını yeniden değerlendireceğini açıkladı. Vatandaşlar olarak, kendisinin de o alanda olması arzumuz.
Kemal Bey eskinin siyasi husumetini bir kenara bırakıp bu vatanseverlik sınavında yerini almalı. O gece Fetullahçı darbe girişimine karşı tavır alan pek çok demokrat CHP'liyi bu onurdan mahrum bırakmamalı; ötekileştirmemeli, "ürkek darbe yanlısı cepheye" hapsetmemeli.
Öyle ya, hepimiz en çok da CHP'li vatandaşlarımız ayrışmadan yakınmıyor muyduk? İşte hepimize tarihi bir fırsat.
Kemal Bey'in kararı ne olursa olsun farklı siyasi görüşleri olan, değişik inançlara ve etnik aidiyetlere sahip 78 milyon o alandan dünyaya birlik ve demokrasi dersi vereceğiz. Tıpkı o sıcak temmuz gecesi destanımızı birlikte kanlarımızla yazdığımız gibi.

***

Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu için hedef
Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos'ta Yenikapı'ya sadece bir heyet göndermekle yetinme kararını şöyle gerekçelendirdi:
"Erdoğan'ın dışarıda azalan şahsi itibarının muhalefet liderleri üzerinden yükseltilmeye çalışıldığı kuşkumuz var."
Yapmayın Kemal Bey! ABD'deki birtakım çevrelerce desteklendiği gün gibi ortada olan bu Fetullahçı darbe girişiminin Ak Partilisi, MHP'lisi ve CHP'lisiyle tüm Türkiye'yi hedef aldığını siz de bizler gibi çok iyi biliyorsunuz.
Allah korusun, eğer darbeciler hedeflerine ulaşsaydı, yalnızca Erdoğan mı bu işten zarar görecekti sanki?
Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu için bu ülkeyi temsil ettiği için ilk hedefti. Ama esaret altına alınmak isteyen 78 milyondu; işgale hazır hale getirilmek istenen de Türkiye!
Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı Fetullahçı çetenin yaygın lobi ağıyla yurtdışında saldırı altındaysa, yalnızlaştırılan Türk halkıdır. İtibarına göz dikilen de Türkiye. Bunu anlamak zor olmamalı.
Sokakta karşılaştığım CHP'li vatandaşlarımız tüm bunların farkında. Tavsiyem, çevrenizdeki "kolera günlerinde particilik oynayanlara" değil, tabanınıza danışmanız. Sizi de "doğruya" ikna edeceklerine eminim.

***

Kürtler Yenikapı'da olacak
HDP yönetiminin 7 Ağustos'a davet edilmemesini eleştirenler var. Kendilerine katılmıyorum.
Zira darbe girişiminin hemen ardından yurtdışındaki Fetullahçı bir gazeteye konuşup darbeye direnen milyonlara "IŞİD'çi" diyenlerin o şerefli insanların arasında yeri yok.
Ama kuşkusuz darbe girişiminin ardından ülkeye, kentlerine sokakta sahip çıkan tüm Kürt vatandaşlarımız Yenikapı'da olacak. Her gün kendilerinden mesajlar, telefonlar alıyorum.
O gün Yenikapı çok güzel olacak; hep beraber!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA