Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

CHP nereye koşuyor?

Küresel muktedirler, Türkiye yeni anayasasını tartışmasın diye PKK ve DEAŞ terörünün dozunu artırdı. Tüm güçleriyle yüklenip siyaseti ve halkı korkutmak, geri adım attırmak ve gündemimizi değiştirmek istiyorlar.
Hadi onlar, düşman, terörist de bizim CHP yönetimine ne oluyor?
Geçen gün Anayasa Komisyonu'ndaki toplantıyı "Gün gelecek, devran dönecek AKAPE halka hesap verecek" sloganıyla terörize ediyorlardı.
Akıllarınca kendileri gibi siyasi husumetlerini Türkiye'nin önüne koşmayıp yeni anayasa çalışmalarına katkı veren MHP'li komisyon üyelerine de aba altından sopa gösteriyorlar.
Patenti Türkiye'deki illegal sol örgütlere ait olan bu klişeye sarılan CHP yöneticileri açık konuşsunlar.
Hiçbir hukuk devletinde bir iktidar partisinin anayasa çerçevesinde yasama faaliyetine katkıda bulunması yargının konusu olamayacağına göre, CHP'nin siyasileri hesaba çektireceği mecra neresidir?
Terör örgütlerinin kendi üyelerini infaz garantisiyle yargıladığı o meşhur "halk mahkemeleri" mi?
Yoksa 27 Mayıs'ta Yassıada'da kurulan ya da 15 Temmuz'da darbeye kalkışan FETÖ'cülerin vaat ettiği stadyum yargılamaları mı?
Soru net beyler bayanlar: CHP'nin, 12 Eylül darbecilerinin anayasasında değişiklik cüreti gösteren halkın seçilmiş temsilcilerini yargılamayı vaat ettiği adres neresi?
Hiç olmazsa yüzlerini gizleyen teröristler kadar cesur olsunlar. Onlar bile açıkça veriyorlar eğer devrim yaparlarsa kuracakları darağaçlarının adresini.
Evet, hepimiz biliyoruz ki sokağı kastediyorlar. Tüm darbeci korkaklar gibi, fiili bir durum yaratarak karanlık kuytularda kurmayı hayal ettikleri engizisyonları...

***

Keşke seçimlerde millete değil vatandaşa sorulsa!

FETÖ'nün alçakça bir komployla Baykal'ın başını yemesinin ardından göreve gelen Kılıçdaroğlu altı yıl boyunca girdiği beş seçimi de kaybetmeyi başardı!
Halkı sandığa değil de sokağa çağırmaları bu yüzden.
Anayasa Komisyonu'nda "Halk partili" Murat Emir'in sarf ettiği şu talihsiz sözler bu durumun itirafı değil de nedir?
"Millet her zaman doğruyu seçer diye bir kural yok."
Bakalım bu halk, kendisini millet ve vatandaş diye bölmeye çalışanlara, küçümseyenlere, aptal yerine koyanlara sandıkta nasıl bir hesap kesecek.

***

Kemal Bey bu kez de güldürmedi

Hiçbir taslakta yok ama Kılıçdaroğlu, yeni anayasayla ülke eyalet sistemine geçecek ve bölüneceğiz diyor.
Yani; yurtsever-milliyetçi tabanı büyük oranda temsil eden Ak Parti ile MHP ülkeyi bölmek için yeni anayasa konusunda birleştiler.
Ve Kemal Bey de HDP ile birlikte referandumda Türkiye'yi bu tehlikeden koruyacak. Özetle zatı şahanelerine göre HDP de olmasa bu ülke bölünecek!
Komik diye anlatsanız "fıkrasına gülünmeyen adamdan" beter duruma düşersiniz ama bir ana muhalefet lideri bunu seçmenine anlatabiliyor.

***

Bu halk sokağa çıkarsa...

Kurallarını kabul ederek girdiği yarışta yenilince mızıkçılık edip kabadayılığa soyunana, sokağı adres gösterene de siyasetçi değil ajan provokatör denir.
Milyonlarca CHP'liden muhalefet etmek için aldıkları oyu, mitinglerde FETÖ'cüleri alkışlatmaya ya da kendilerini eleştiren gazetecilere sosyal medyada itibar suikastı yapmaya harcayanlar da bu basit evrensel ilkeleri kafalarına sokmalılar.
Aslında ihtiyaçları olan azıcık anlama kabiliyeti ya...
Zira bu halkın sokağa ancak, huzurunu bozmak isteyenlere boyunun ölçüsünü vermek için çıkacağını tüm dünya anladı. FETÖ'cüler ve "hendekçiler" de anlayışsızlıklarının bedelini ödüyor. Bir tek onlar görmemekte ısrarcı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA