Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Hayâsızca hareketler

Türkiye'nin gündemi bir sünnet düğününde kaydedilen garip görüntüler...
İzlemişsinizdir. Yer, plastik sandalyelerle çevrelenmiş bir kasaba medyanı.
Davetlilerin önünde sünnet kıyafeti giymiş bir çocuk şaşkınca ayakta sallanırken görülüyor. Karşısında ise dans olduğunu tahmin ettiğimiz acayip hareketler yapan genç bir kadın var.
Halkımız, insanı dünyadan soğutan bu görüntüleri seksi bulmuş olmalı ki ilgili makamlara cinsel taciz şikayetleri yağmış!
Yetkililer de tacizin yanı sıra 'aile hukukundan kaynaklı yükümlülükleri yerine getirmeme' ve 'hayâsızca hareketler' suçlarından soruşturma başlatmışlar.
Polis önce Konya'dan şüphelenmiş.
Ancak yapılan araştırma neticesinde infial yaratan görüntülerin İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı bir köyde çekildiği ve düğünde üç ayrı dansöz olduğu belirlenmiş. 7 yaşındaki çocuğun babası F.K, annesi T.K ve amcası H.K ifade için karakola götürülmüş.

***

Hürriyet'e konuşan olağan şüphelilerden amca H.K, "Herkesi diskoya mı götürseydik. İki dansöz geldi oynadı diye başımız belaya girdi. Görüntüleri biri internete atmış" demiş.
Aslında Bunuel filmlerine rahatlıkla girebilecek bu sürreal hikâyenin nasıl kurgulandığı üzerine kafa yormak da eğlenceli olabilirdi. Ama orta yerde amcanın şaşkınlığının samimiyeti dururken bu biraz acımasızlık olurdu değil mi?
Zira bir bizimki mi göze battı diyen adamcağız yerden göğe kadar haklı.
Girin sosyal medyaya bakın. Mesela Tik tok isimli uygulamaya... Ergeninden ağır abisine, ev kadınlarından ünlüsüne her an herkes kayıtta.
Oynuyor da oynuyor.
Ama öyle böyle değil...

***

Ciddili siyasete hafta sonu molası vermek için bu konuya girdiğimi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Ne yapsaydım yani... Günlerdir, bir yaşını henüz dolduran hükümet modeli önünde sergilenen absürt sahneyi mi anlatsaydım?
Geçen yıl referandumdan cumhurbaşkanlığı sistemini geçirmiş Ak Parti'nin eski bir bakanının bir adım attık şimdi bir adım geri gidelim, yoruluruz diye terennüm etmesini... Ardından da referandumda yeni sisteme ölümüne karşı çıkmış muhalefetin, sanki eski sisteme dönülse iktidar yüzü göremeyeceklerini bilmiyormuşuz gibi teneke çalmasını mı konuşsaydık?
Hem ne değişirdi ki?
Yazıyı bitirdiğinizde yine "hayasız hareketler işte" diye söylenmeyecek miydiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA