Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Bakan ve ekibini tebrik ediyorum! Kablo TV işinde beni bezdirdiler'

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Kablo TV işinde mahkeme kararını bekliyoruz" dedi ve ekledi: "Konuyu bir türlü çözemedik. Şimdi herkes görsün şirket ne kadar değer kaybedecek izleyin"

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Kablo TV konusunda Ulaştırma Bakanlığı ve Türksat AŞ yönetimi ile yaşadığı olaylar için "Artık bezgin durumdayım" dedi. Ertürk, Kablo TV tartışması, Egebank, Telsim'in satış sürecine ilişkin hukuki gelişmeler, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un açıklamaları ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin'in iddialarıyla ilgili olarak SABAH'a şu değerlendirmeyi yaptı:

* Kablo TV Hesaplaşması: Biz kamu alacağını tahsile çalışıyoruz. Ancak ne yaptığımızı sayın Ulaştırma Bakanı'na anlatamamışız. Kamunun kaynakları, zamanında o bankaya (İktisat Bankası) aktarılmış. Bankaya el konulduktan sonra varlıkları TMSF'ye geçmiş. Kablo TV hizmeti veren şirketler de bunların arasında. Şu anda kamu varlığının kamulaştırılmasına çalışılıyor. Bu durumda şirketlerin değeri düşecektir. Oysa TMSF'nin yönetiminde değeri artacaktır. Milyar dolarlık en uzlaşılmaz denilen konuları çözdük. Bu konuyu çözemedik. İlk defa yaptığımız işten dolayı bezgin durumdayım. Sayın bakanı ve ekibini tebrik ediyorum. Artık mahkeme kararını bekliyoruz. Bundan sonra söz konusu varlıkların ne kadar değer kaybedeceğini kamuoyu takip etmeli ve gerektiğinde sorgulamalı.

* Telsim Geri Dönmez: Telsim'in Vodafone satışıyla ilgili sürecin geri dönmesi ihtimali yok. Zaman zaman borçlu taraflar savaş stratejisi içinde dezenformasyon aracını kullanıyorlar. Bu konuda açılmış davalar var. Önce satışın iptal ettirilmesi sonra da malın istenmesi söz konusu olabilir. Bu mümkün olamayacağı için tazminat konusu gündeme gelir. Ancak bu aşamalardan çok uzağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA