Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Rehavete girildi' eleştirilerine eylem planıyla yanıt verilecek

İş dünyasının 'rehavet' eleştirilerine hedef olan hükümet, eylem planıyla karşı atağa kalkıyor. Başbakan Erdoğan, bugün düzenleyeceği toplantı ile planı açıklayacak

Başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasından yönelen "rehavet" eleştirilerine hedef olan hükümet, karşı atağa geçiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün düzenleyeceği basın toplantısı ile 2008-2012 dönemini kapsayan hükümet Eylem Planı'nı açıklayacak. 58 ve 59. Hükümet döneminde, ekonomide normalleşme sürecini temin etmek için "Acil Eylem Planı" uygulandığını belirten yetkililer, "Artık istikrar içinde büyüyen yeni bir ekonomik döneme geçildi. Bu nedenle Acil Eylem Planı yerine Hükümet Programı Eylem Planı hazırlandı" dediler. Yeni Plan'da 2008'de tamamlanacak işler takvime bağlanacak. Ayrıca 2012'ye kadar düşünülen icraatların listesine yer verilecek. 2008'de, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, yeni istihdam paketi, kayıtlı ekonomiye geçiş, mali disiplini takviye önlemleri, toplu konut ve yol projeleri önemli gündem maddelerini oluşturacak. 9. Kalkınma Planı, AB Uyum Programı ve Hükümet Programı Eylem Planı çerçevesinde, piyasalara yön çizecek icraatlar şöyle:

* TEŞVİK ÖNCELİĞİ: Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi için yeni bir kanun yılın ilk çeyreğinde yürürlüğe girecek. Tasarı ile tüm Ar-Ge faaliyetleri için, vergi muafiyeti ve indirimleri sağlanacak. Sanayi Bilgi Envanteri oluşturularak sektörel ve bölgesel teşvik modeline geçiş hazırlığı tamamlanacak.

* İSTİHDAM VE SOSYAL POLİTİKA: İşsizlik Sigortası Fonu kullanım koşulları kolaylaştırılacak. Bu yıldan itibaren Fon kaynakları, işsizlere verilecek desteklerin yanı sıra, istihdamı artırmak amacıyla geliştirilecek projelerde kullanılacak.

* ENERJİ: Mevcut enerji tesisleri rehabilite edilecek. İletim altyapısına 2 milyar dolar yatırım yapılacak. Elektrik dağıtım özelleştirmesi bu yıl gerçekleştirilecek.

* HABERLEŞME: Telekomünikasyon pazarındaki serbestleşme hızlandırılacak. Hizmetlerdeki vergi yükü, bütçe imkanları dahilinde önümüzdeki yıllarda kademeli olarak indirilecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA