Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Atın yürüyüşü piste mi, kulvar dışına mı?

Bir süredir soruluyor ya "AK Parti milliyetçi çizgiye mi kaydı?" diye... Bu soruyu soranlar özellikle, terör ve Kürt sorunu üzerinden geliştirilen siyasi söylemi örnek gösteriyorlar. Etnik, bölgesel ve dini temelli milliyetçiliği reddettiğini açıkça ilan eden bir partiyi, ısrarla önyargı masasına yatırıyorlar.
Aslında AK Parti, ülke insanının nabzını iyi tutan, pragmatist bir parti. Politika tercihlerinin halk nezdindeki değerini sürekli ölçüyor ve süratle ince ayarlar yapabiliyor. Örneğin bugün, "eli silahlı teröristle sonuna kadar mücadele" kararlılığı, geniş kitlelerde mutlak karşılık buluyor. Hükümeti, "İmralı ile müzakereye yönlendirenler" şiddetli tepki görüyor.
Gel gör ki siyaset, halkın hislerine tercüman olma sanatı olduğu kadar aynı zamanda geleceği öngörebilme becerisi de... Şimdiki zamanda doğru olan, gelecek zamanda doğru olmayabilir. İşte bu nedenle, kabarıp taşan acıları dindirmek ne kadar gerekli ise halen üstü kapatılan yaralardan ileride derin acılar çıkmasını önlemek de o kadar gerekli...


***
Bilmem fark ediyor musunuz?
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu sıralar "kamu vicdanının temsilcisi" gibi hareket ediyor. Duygularla, mantık arasındaki acımasız savaşta, insani dili ön plana çıkarıyor Gencecik çocukları dağa çıkaran ve ölüme gönderen terör baronlarının bu kez cezaevindeki genç bedenleri ölüme yatırma emrindeki şantajı gayet iyi görüyor. Ölüm borsası kuranların, devleti dize getirme niyetini tüm ayrıntılarıyla biliyor.
Lakin Ankara; günlük siyasetle devlet siyaseti sarkacında savrulurken, sorumlu mevkidekilerin güven telkin eden bir noktada durması gerekiyor.
Bu yüzden Bakan Ergin'in, ölüm orucu eylemi başlatan 680 civarındaki KCK tutuklusuna mesaj verme adına Sincan Cezaevi'ni ziyareti bir başka anlam kazandı. "Talepler biliniyor" vurgusu, "Devlet duyarsız değil ama bu yolla netice alınamaz" uyarısını, "Yürüyen atın başına vurulmaz" özdeyişi ise "demokratikleşme adımlarını baltalamayın" çağrısını içeriyordu. Ergin, yarış kazanan atın üstündeki jokey gibi. Ama at şimdilik hipodromda değil, seyis tarafından çekiliyor! Çözüme koşacak at ya yarış pistine girecek ya da kulvar dışında kalacak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA