Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Rusya ile yeni eksen

144 milyon nüfus. Kişi başına 14 bin dolar milli gelir. 15.4 milyon turist gönderme kapasitesi. Türkiye'ye gelen 3.6 milyon turist. Ve bu yıl sayının 4 milyonu aşması bekleniyor... Tahmin edileceği üzere Rusya'dan söz ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le "Intourmarket Turizm Fuarı" vesilesi ile Moskova'daydık. Rekabet o kadar büyük ki "Çin, Mısır, Tayland" bakan seviyesinde fuardaydı. Her biri pazardan pay kapma yarışında idi. "Deniz-kum-güneş" üçlüsünün görünür gelecekte yetmeyeceğini bilen Bakan Çelik gerek Rus mevkidaşına gerekse Rus gazetecilere yeni bir ufuk çizdi. Örneğin,
"Turizmi, halktan halka diplomasi, kültürel işbirliği olarak ele alalım" dedi. Bu bakış açısı sayesinde Ankara'da "Rus Kültür Merkezi", Moskova'da "Türk Kültür Merkezi" yakında faaliyete geçecek.
"İki ülkenin halkları birbirini Batılı kaynaklardan tanımasın" çağrısı üzerine "ortak tarih yazım komisyonu" kurulması gündeme geldi.
"Akdeniz-Ege'nin yanına, kültür ve inanç turizmini ekleyelim" önerisi ile Kapadokya, Antakya hatta Kırşehir yeni turizm güzergâhı olarak ajandaya girdi.
Ve en önemlisi...
Suriye başta olmak üzere bazı siyasi konularda farklı düşünen Türkiye ve Rusya'nın, ikili ilişkilerini diğer sorunların ipotek almasına izin vermemesi iradesini teyidi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA