Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Maliye ne diyor?

Vergi Müfettiş Yardımcılığı'na giriş koşulları geçtiğimiz ay yayımlanan yönetmelikle değiştirildi. O günden bu yana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının mesaj bombardımanı altındayız. Eskiden, vergi müfettişi olmak için Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültesi mezunu olmak gerekiyordu. Artık, "mühendislik programlarını bitirenler, matematik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri" alanlarından diploma alanlar da vergi denetimine girebilecek. Maliye, "Siyasal Bilgiler- İktisat- İşletme- İktisadi ve İdari Bilimler için %55, Hukuk için %20, Mühendislik için %25" kontenjan ayırmış durumda. Gerekçeleri, "Vergi Denetim Kurulu'nun ihtiyaç duyduğu denetim elemanlarını hızlı şekilde temin etmek, yükseköğretimden mezun nitelikli adayları kazanmak ve kayıtdışı ekonomiyle daha etkin mücadele etmek."
Mesele, denetim elemanı sayısında alelacele artış ise eyvallah! Yok, farklı uzmanlık alanlarındaki birikimi vergi denetimine aktarmak ise sanki bir şeyler eksik. En azından psikoloji bölümü mezunlarını da düşünmek lazım. Öyle ya vergi kaçırmaya yol açan ruh hali iyi bilinir, mükellefin psikiyatrik mali tablosu da hazırlanırsa işin büyük kısmı hallolur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA