Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Maden ruhsatlarında neler oldu?

2012'de Başbakan Tayyip Erdoğan imzalı kritik bir genelge yayımlandı. Tüm kamu gayrimenkulleri ile ilgili satış, kiralama, tahsis, takas vb işlemler tek merkezde, yani Başbakanlık'ta toplandı. Erdoğan, daha sonra bu yetkisinin bir bölümünü belli düzeltmelerle ilgili kurumlara bıraktı. Ancak hassas bir alanı henüz devretmedi:
"Maden ruhsatları!"
Enerji Bakanı Taner Yıldız, orman sınırlarındaki maden sahaları ile ilgili yetki devrinin de gerçekleştiğini söyledikten sonra, genel olarak şu bilgiyi bizlerle paylaştı:
"Maden işletmeciliği için 'ön lisans' kavramını getiriyoruz. Biz, gerçek yatırımcı ile muhatap olmak istiyoruz. Yatırımcıya, 'Hükümet olarak biz, senin işini kolaylaştırırız' dedik ve sorduk: 'Var mısın, yok musun?' 'Varım' diyemediği için son üç yılda 22 bin ruhsat düştü! Başbakanımızın uyguladığı sistem ülkenin bütününde madencilikte ortak standart oluşturmayı amaçlıyor. Gerçek yatırımcıyı ayırt etmek için iyi bir süzgeç oldu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA