Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kürtler ne istiyor?

Çözüm Süreci'nin bitkisel hayata girdiği, suni solunumla yeniden canlandırıldığı günlerden geçiyoruz. Gezi Parkı senaryosu karşısında, "Kürt gruplar da sahaya çıksaydı işiniz çok zor olurdu" diye aba altından sopa gösteren BDP yöneticileri bu kez, Hükümet'i zorlamak için mitingler düzenliyor. Esasen İmralı'da güncellenen politik propaganda, kısmen haklılık payı da içeren şu unsurlara dayanıyor: "Örgütün elindeki sivil ve askeri tutsaklar serbest bırakıldı. Nevruz'da silahlı siyaset döneminin kapandığı ilan edildi. PKK'lıların çekilme işlemi başlatıldı. Buna karşın Ankara adım atmadı!"
Lakin mesele bu kadar basit değil. Zira... Terör örgütü, çekilmeyi hep ağırdan aldı. Boşalttığı bölgelere asker ve korucuların yerleşeceği iddiasıyla hemen kırsala çıkarabileceği şehirli militanları yedekte tuttu. Karakol ve baraj inşaatlarını gerekçe göstererek şantiyeleri bastı. Yani "Hâlâ buradayız" mesajı verdi! Bütün bunlara rağmen karşılıklı "güven boşluğunun" giderilmesi için acilen "Demokrasi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nın" açıklanıp geleceğe bakılmasında fayda var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA