Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Sağı solu bırakalım işin özüne bakalım

Bir grup denetmeni müfettiş, bir başka grup denetmeni içi boş statüde "uzman" atayabilirsiniz. "İdari yeniden yapılanma, takdir yetkisi" diyerek kararınızı savunabilirsiniz. Hatta bu yöndeki düzenlemeye Anayasa Mahkemesi'nden vize de alabilirsiniz. Yasal olabilirsiniz ama hukuki olamayabilirsiniz. "Maddi kayıp yok" deseniz de (ki var) "manevi kaybı" telafi edemezsiniz. Bütün bunlar, devlet yapısı içinde sineye çekilir. Ancak... Devlet, "dedikodu yapmaz!" Yani... Milli Emlak Denetmenleri için, "Bunlar solcu. Direnç gösterdiler. Hazine arazilerinin ekspertizini geciktirdiler. 2b tespitlerini ağırdan aldılar" gibi gayri ciddi bahaneler üretmez. Madem, devlette kurallar işliyor, o halde devlet ya kuralı ihlal edeni bulur ve cezasını verir ya da memuruyla kavgalı hale gelmez, tatmin edici formül geliştirir.
Tabii, amirlerin kararlarını beğenmemek hiçbir memura, memuriyet sınırlarını aşan söz ve beyanda bulunma yetkisi vermez. Bu da böyle biline!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA