Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

TOBB-CHP-Kürsü

Odalar Birliği genel kurulları, tüm ekonomik ve siyasi konuların konuşulduğu, "demokratik platformlardır." Siyasi partilerin katılımına açıktır. Geçmişte, konuşmalar uzamasın diye kriterler geliştirildiği olmuştur. Örneğin, "yüzde 7 ve üstünde oy alan partilerin genel başkanları gibi." Doğrudur, yanlıştır. Ama bir ilke vardır.
TOBB'un son Genel Kurulu öncekilerden farklı, meslek kodlarına uyum sorunları yüzünden gecikmeli ve bir hayli sönüktü. Belki de bu yüzden siyasi partilere davet düşünülmedi. Sadece Başbakan, "onur konuğu" olarak iş dünyasına hitap etti. Toplantıda bulunamayan CHP'den haliyle eleştiriler yükseldi. Aslında konunun tarafı Başbakan değildi. Başbakan, siyasi rakipleri ile her ortamda buluşup, rekabet edebildiğini defalarca gösterdiği için TOBB'un parti blokajına "işgüzarlık" yorumu yapıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA