Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Nev'i şahsına münhasır Paşa

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'le medya mensupları resmi günlerde, sınırlı zaman diliminde karşılaşabiliyor.
Bu anlarda Özel Paşa'nın nev'i şahsına münhasır özellikleri ön plana çıkıyor.
Örneğin, 1 Ekim'de TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonda Org. Özel, gazetecileri görür görmez, "Basın burada, ben uzaklaşayım" deyiverdi.
Ve sonra... Hem Cumhurbaşkanı'nın hem de Başbakan'ın gelişini salonun stratejik bir noktasında bekledi. Her ikisiyle ayrı ayrı sıcak temas kurmayı ihmal etmedi.
Lâkin ne kadar kaçarsa kaçsın, bazı sorular Org. Özel'i yine de yakaladı. Düşen F4, Suriye sınırındaki kaçakçılık olayları, iç güvenlik durumu, Çin'den temin edilmesi düşünülen hava savunma sistemi vs. Nedense Özel Paşa'da, "Medya beni açığa düşürecek" gibi bir algı ve tepkisel tutum yerleşmiş. Ama bunlara rağmen, askeri konularda kısa bir iki açıklama yaptı.
Bence en önemlisi, "Silahlı Kuvvetler'de demokratikleşmeyi tamamladıkları"na ilişkin sözleri idi. Org. Özel, internet sitesinde paylaşılan bilgilere atıfta bulunarak TSK'nın şeffaf bir kurum olduğunu, düne kadar gizlenen TSK mevcutlarının artık açık bilgi olduğunu belirtti. Ne diyelim? "Yetmez ama evet!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA