Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kürt oyları, Demirtaş vitrini ve perde gerisi

Üzerinde örgüt gölgesi olmasa, hakikaten ilgi çekici şeyler söylüyor, sempatisini artırıyor. Örneğin, "Yeni yaşam" çağrısı yapıyor, "Devletin küçüldüğü, yurttaşın büyüdüğü sistem" vaat ediyor, "Birlikte yaşama kültüründen" dem vuruyor, "Türk bayrağının onurunu layık olduğu şekilde korumak isterim" diyor, "Sadece Kürtlerin adayı olarak ortaya çıkmadım" mesajı veriyor.
Tahmin edileceği üzere, HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tan bahsediyorum.
Demirtaş'ın, 12. Cumhurbaşkanı olma iddiasıyla seçim yarışına girmesi, Çözüm Süreci'nin başlı başına başarısıdır. Silahların sustuğu, siyasetin konuştuğu Türkiye idealinin somut sonucudur.
Ama...
Madalyonun arka yüzündeki resim, ön yüzünde görünenden farklıdır. Demirtaş'ı düne kadar muhatap bile almayan çevrelerin bugün el birliği ile vitrinde parlatma çabası manidardır. Demirtaş'ı da aşan büyük proje yürürlüktedir. Yani...
1- Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeyi düşünmeyen sol seçmene, Demirtaş alternatifi sunulmaktadır.
2- Demirtaş'ın Kürt kökenli vatandaşların yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden devşireceği oylarla Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması amaçlanmaktadır.
3- Seçimin 2. tura kalması halinde Kürt kökenli seçmenin marjinal ağırlığı artacak ve muhtemelen pazarlık kapısı zorlanacaktır!
4- Terör örgütünün baskı ve tehditlerine rağmen şimdiye kadar AK Parti'yi tercih eden seçmenin, Çankaya yolunda en güçlü aday olarak görülen Tayyip Erdoğan ile bağı zayıflatılmaya çalışılmaktadır.
5- Oysa Demirtaş, gerçekte Kürt kimliğine endeksli oyları konsolide etmeye odaklıdır ve yüzde 10 barajının aşılıp aşılamayacağını görmek istemektedir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA