Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Şimdi, indirim zamanı...

Ekonomimizde bir klişe var. "Akaryakıta zam geldi mi iğneden ipliğe her şeye zam gelir!" Klişe gibi görünse de Türkiye gerçekliğidir bu. Global sistem, nadiren de olsa konjonktürel fırsatlar sunuyor. Örneğin, hampetrol ve formülü petrole bağlı doğalgazda fiyatlar giderek düşüyor. Bu düşüş, içeride pompa fiyatlarına kısmen yansıyor. Ama diğer ürünlerde aynı oranda indirim eğilimi görülmüyor... Benzin ve motorin fiyatlarında ilave indirim için akaryakıt bayileri kadar, fiyat tayin edici konumdaki Tüpraş'a da odaklanmak gerekiyor. Diğer sektörleri ise üretimlerindeki akaryakıt girdi maliyetine göre değerlendirip, fiyat indirimine davet etmekte hatta kampanya düzenlemekte fayda görünüyor.
NOT: Her şeyin başı sağlık. Herkese sağlıklı, huzurlu, hedeflerine ulaştığı, hayırlı geçim temin ettiği, insanlığa yararlı olduğu bir yıl dilerim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA