Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Paris saldırısının düşündürdükleri

Hiçbir gerekçe terörü mazur gösteremez. Gerekçeyi meşrulaştırma çabası terörün amacına hizmet eder. Terör eylemlerinin "ama"sı olmaz. Bu tespitimiz, Paris'teki kanlı eylem için de geçerlidir. Terör, en sert şekilde kınanmalıdır.
Meselenin "İslamofobia ve Avrupa'da artan ırkçı eğilimler" başlıkları ise ayrıca düşünmeyi gerektirmektedir. 1- Bugün, küresel zeminde İslam ile terörü ortak paydada buluşturma eğilimine karşı çıkan tek ülke Türkiye'dir. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın çabaları yetersizdir. 2- Müslümanların asimilasyonuna itiraz eden entegrasyonu savunan tek ülke yine Türkiye'dir. 3- Avrupa'yı vuran ekonomik kriz, yabancı düşmanlığını körüklemekte, yakın hedef olarak Türk ve Müslüman kimliği üzerine gidilmektedir. 4- Batılı devletlerin derin yapıları da din ve inanç eksenli ayrışık toplulukların, radikal gruplarca baskı altına alınmasını örtülü yöntemlerle himaye etmektedir. 5- Bir bu kadar önemli husus da İslam algısıyla ilgilidir ve özeleştiri gerektirmektedir. DEAŞ terör örgütünün Suriye ve Irak'tan dünyaya yaydığı dehşet görüntüleri, içine kapalı Batı toplumlarını sarsmakta, Müslümanları şiddetle iç içe insanlar gibi sunmaktadır.
Ve son nokta... İnanç alanı kutsaldır. Özgürlüğün en geniş tanımı dahi kutsallara tecavüzü, inançla alay edilmesini, inananların aşağılanmasını içermez!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA