Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'İktidar olacağız'

Başbakan Davutoğlu milletvekili seçimlerine bir gün kala net konuştu: Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan şüphem yok. Halkın mesajı başımız üstüne

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş mitingi öncesinde gazetelerin Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi. Davutoğlu, seçimin son düzlüğünde şu mesajları verdi:
İKTİDAR OLURUZ: Her seçim kendi şartları içinde mühimdir. Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan şüphem yok.
ODAYA KAPANMAM: Seçime girmiş iktidar partisinin genel başkanı olarak sorumluluğu alır, seçim gecesi ilk açıklamayı ben yaparım. Sorumluluktan kaçmam. Bazı muhalefet liderleri belli olan mağlubiyetlerinden sonra kapanırlar. Ben, her sonuçta yaparım konuşmayı.
HALKIN MESAJI: Halkın mesajı ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Halk hoca, biz talebeyiz. Mesajı takdirle karşılarız. Halk mühendisliğe izin vermez.
TAVİZ VERMEYİZ:
Uluslararası çevrelerle birlikte, Türkiye'yi "yarı demokrasinin olduğu" bir ülke olarak yansıtmaya hazır yurt içi çevre var. HDP barajın altında kalır, biz ciddi sonuç elde edersek, bunun alt yapısını hazırlıyorlar. Buna izin vermeyiz. Barajı biz koymadık.
MIZIKÇI ÇOCUK GİBİ: HDP barajı geçerse, bu halkın tercihidir, tartışma konusu yapmayız. Aşamazsa, HDP de bunu tartışma konusu yapmamalı. Mızıkçı çocuk gibi... Bunun üzerinden kriz, kaos çıkartmaya kalkarsa demokrasiye vurulan darbe olur.
SANDIK GÜVENLİĞİ: Doğu ve Güneydoğu'da ağır psikolojik koşullarda seçime giriyoruz. Kandil de bu tehdidi yapıyor. Tedbirleri alıyoruz ama vatandaş da yer yer çekiniyor.
SİYASİ MÜHENDİSLİK: Birilerinin yurt dışında mühendislik yaptığını biliyorum. Komplo teorisi diye hafife alıyorlar ama gerçekler var. Şöyle düşündüler: "AK Parti'nin önünde üç engel var. Mahalli, Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler." "AK Parti mutlaka yıpranacak" dediler. Deviremedikleri noktada da kriz oluşturmaya çalıştılar. "Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra genel başkan değiştiği için esas darbeyi genel seçimde vururuz" diye planladılar.
KAVGADAN KAÇMAM:
Hiçbir parti lideri ile bilerek polemik yapmadım. Öyle sert saldırılarla karşılaştım ki istemediğim tartışmalara da girdim. Kavga başlatmam ama kavgadan da kaçmam.
ŞEREF POLEMİĞİ: Seviyenin düşmemesi için konuşmalarımda ikazlarda bulundum. Bir siyasi lider, başka liderin şerefi üzerinde konuşmaz. Şeref kişiliğin parçası. Nezaketini bildiğim Sayın Bahçeli'nin hakaretini ona yakıştıramadım. Bir panik hali. Nahoş şeyler oldu. Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili ağır hakaretler de yakışmaz. Cumhurbaşkanı'na saldırı bize yapılmış sayılır.
SARE HANIM EN BÜYÜK İLAÇ: İnsan bazen yorgunluk hissediyor ama meydanların coşkusu yorgunluğu unutturuyor. Sare Hanım'ın bazı takviyeleri oldu ama Sare Hanım'ın mevcudiyetinin bizatihi kendisi ilaç!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA