Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Ankara'daki TÜSİAD buluşmasından notlar...

TÜSİAD'ın, geleneksel olarak Ankara'da düzenlediği yılın son Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, önemli sohbetlere ve ileriye yönelik ipuçlarına sahne oldu.
1- Patronlar Kulübü'nün, AK Parti Hükümeti ile çalışma biçimini güncelleyeceği, dil ve üslup sorununa ince ayar çekeceği anlaşıldı.
2- Sadece isimler üzerinden değil ilkeler ve yapısal ajandalar üzerinden kurumsal ilişki geliştirilmesinin gerekliliği de kayda geçti.
3- Rusya krizi vb krizli anlarda "eleştirel izleyici" olmak yerine "proaktif çözümcü" olmanın farkı fark edildi.
4- Merkez Bankası'nın ve piyasaların, ABD'den gelecek faiz artışı kararını yüzde 70-80 oranında satın aldığı, AB Merkez Bankası'nın genişlemeci para politikası kararlarına öncelikle odaklandığı ilk ağızdan dinlendi.
5- Güçlü siyasi iktidar, güçlü liderlik altında köklü "siyasiekonomik- hukuki reformlar" olmadan para politikasına dayalı talep ve beklentilerin sanıldığı kadar büyük anlam ifade etmediği bir kez daha not edildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA