Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

MHP’nin karar çizgisi

Anayasa ve Başkanlık sistemine ilişkin gündem, siyasetteki sıcaklığını koruyor.
Dosyanın kapağını yeniden aralayan MHP lideri Sn. Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la baş başa 1 saat görüştü. MHP iç dinamikleri, "Anayasa değişikliğinin kapsamı ve yöntemi, idam cezası ve ülkenin güvenlik sınamaları" etrafında şekilleniyor.
Milliyetçi Hareket'in pozisyonunu şöyle özetlemek mümkün:
Anayasanın nasıl değiştirileceği, yine anayasada belli. Usulüne uygun bir teklif TBMM'ye sunulmadan, elimizi sürmeyiz.
Önce teklifi görelim, sonra müzakere ederiz.
MHP, milletin ve ülkenin menfaatini, parti menfaatinin üstünde tutar. Milletin önünü açacak süreçten yanayız. Bunun örnekleri yakın tarihte ve hafızalarda canlıdır.
Muhtemel anayasa değişikliği, sonradan yapılacak kimi düzenlemelerle esnetilmemeli, anayasanın arkasından dolanılacak kanallar açılmamalı.
İdam cezası referandum konusu olmamalı ve Meclis'te çözülmeli.
Sözün özü... MHP ne açık çek veriyor ne de manevra yapıyor. Teşkilattaki seçimler, muhalif hareketler, dışsal müdahaleler madalyonun bir yüzü, Türkiye'nin terör ve güvenlik öncelikli beka meselesi ise madalyonun öbür yüzü. Son kararı, ülkenin kader çizgisine bağlılık belirleyecek!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA