Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

“ABD’nin neler yaptığını çok iyi biliyoruz”

Cumhurbaşkanı, Sırbistan dönüşü gazetecilere konuştu: Türkiye bir hukuk devletidir, misilleme olamaz. Ama onların neler yaptığını da biliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna ve Sırbistan'ı kapsayan temaslarının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. ABD ile vize krizinin arka planında yatan faktörleri tek tek sayan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı:

VİZE İÇİN KOMİSYON

ABD ile vize konusunda bir gelişme söz konusu mu?
Dışişleri Bakanı (Tillerson) Dışişleri Bakanımıza 'Komisyon oluşturalım' demiş. Yetkililer kendi aralarında konuşacak. Bu komisyonun nasıl olacağına ilişkin metni bizim tarafa iletecekler. (Bakan Çavuşoğlu: Büyükelçiyi aramışlar 'Bildireceğiz' demişler.)

Metin Topuz'un avukatı ile görüşmesi bir adım olabilir mi?
Tutuklama ayın 4'ünde oldu. Ayın 10'una kadar aile ve avukatları tarafından görüşme talebi olmamıştır. Ailesi de avukatı da elbette görüşebilir. (Bakan Çavuşoğlu: Bugün kendisi savcılığa başvurmuş. Cuma günü avukatıyla görüşecekmiş.)

KRİZİN 8 NEDENİ

Gözaltının misilleme olduğunu iddia edenler var...
Türkiye bir hukuk devletidir, misilleme olamaz. Ama onların neler yaptıklarını da biliyoruz. 1- Benim vatandaşım eşiyle beraber kapılarına gitmiş gözaltına almışlardır. İki yıl oldu daha mahkemeye çıkarmadılar. 2- Halkbank Genel Müdür Muavini 6. veya 7. girişinde tutuklanıyor. 3- Benim 13 korumamla ilgili tutuklama kararı çıkarıyorlar. Bunların bir kısmı ABD'ye hiç gitmemiş. 4-Terör örgütünün bana saldıran bir iki elemanını göstermelik olarak alıp bırakıyorlar ama o saldırganlara karşı çıkmış iki vatan evladını içeride tutuyorlar. 5- Konsolosluklarının içinde FETÖ faili ajanlar bulunuyor. Benzer ajanlar şu anda Amerika'da da var. O ajanlar da Kongre ile çok sıkı ilişki içinde. 6- FETÖ'nün baş ajanı Pensilvanya'da. Size 85 koli teslim ediliyor. Mahkeme kararları yollanıyor. ABD'nin seyirci kalmaya devam etmesi, stratejik müttefikle bağdaşan bir tavır olarak değerlendirilemez. 7- YPG'ye 3.500'ü aşkın TIR silah verdiler. 8- Yaptıkları, Kuzey Suriye'deki terör koridorunu güçlendirmekten başka bir şey değil.

S-400'lerin ortak üretimi olacak mı?
Birinci pakette ortak üretimimiz olmayacak. İkinci paketten itibaren ortak üretimin adımlarını atacağız. Sn Putin'le S-500'lerle ilgili de görüşmelerimiz oldu. Patriotlar dünyada tedavülden kalkıyor.

GÖKÇEK'İN DURUMU

Melih Gökçek ile bir görüşme yaptınız. Her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor...
Arkadaşlar (gülerek) bu aşırı bir iç mesele oldu... Külliyemizin hemen karşısında bir müze projesi olayı vardı. Onunla alakalı kendisini bir çağıralım dedik. Bu vesileyle o konulara da girme durumu oldu. Olay sadece Melih Bey'in şahsında olan şeyler değildir. Seçimle gelen seçimle gider ama bunlar bağımsız seçimle gelip bağımsız seçimle gitmiyorlar. Bunlar bir iradenin yaptığı ön seçimler vesaire neticesinde buralara geliyorlar. İlanihaye buralarda kalınacak diye bir şey yok. Bir irade ortaya çıkmışsa bunun sebepleri var. Önümüzdeki hafta bazı görüşmeler yapacağız ve nihai kararımızı vereceğiz. Her geçen vakit aleyhimizedir ve buna tahammül edemeyiz.

Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?
Bursa.



KUZEY IRAK'A YAPTIRIMLAR...

Barzani'yi ne bekliyor?
Birincisi ambargo olayı var. Kapılar... Bizim şu anda eşzamanlı olarak İran ile bunu yürütme kararlılığımız var. İkincisi hava sahasıyla ilgili adımdır. Kuzey Irak Yerel Yönetimi yaptığı hatayla, oradaki halkın dünyaya kapalı hale gelmesine sebep oluyor. Yola devam edeceksen, bu işin miladında neysen oraya dönmek durumundasın. Orada, iç politika uğruna böyle bir yanlış adıma tevessül edilmiştir.

AFRİN'DE HATAYA TAHAMMÜL YOK
"İdlib'de şu anda bir defa sınırlar, Rusya ve Türkiye tarafından Astana'da belirlendiği gibi güvence altında. Menbiç ile ilgili gerekirse orada da adımlar atılacaktır. Afrin'de de en ufak bir yanlışa tahammülümüz yoktur."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA