Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Cildinizi her gün nemlendirin

Cildinizdeki hasarı en aza indirmek için ona zarar verebilecek her şeyden korumanız gerekir. Güneşten korumak, temizlerken yıpratmamak ve her gün nemlendirmek ilk yapılacaklar arasında

Çatıların, evdeki ısıyı içeride tutmamızı sağladığı gibi başka bir fonksiyona daha sahip olduklarına hastalarımın dikkatini çekerim. Çatılar, dış maddelerden de korunmamızı sağlar. Delik bir çatı, yağmur suyunun eve akmasına sebep olabileceği gibi; hasarlı bir boynuzsu katman da cilt dokularına saldırmak için hazır bekleyen parazit ve enfeksiyonların içeri girmesine izin verir. Vücudunuzun bir elma olduğunu ve boynuzsu katmanın da elmanın kabuğu olduğunu düşünün. Elmayı ikiye kesip dış etkenlere maruz bıraktığınızda, kahverengiye dönüşüp buruşmaya başlar. Bunun sebebi, serbest radikallerin verdiği hasardır. Kendini çevreden korumasını sağlayan kabuk olmadan güneş ışığı ve toksinler dokularına saldırarak zarar verir. Aynı şey basit bir zedelenmeyle de ortaya çıkar. Cildiniz bütünlüğünü kaybetmemiş gibi görünse de içeride oluşan küçük delikler nedeniyle çarpılan bölgedeki bütünlük kaybedilir. Zedelenen bölge kahverengiye dönüşmeye ve kurumaya başlar. Çok benzer şekilde vücut dokuları yeterli koruma ve antioksidan olmadan hasar görür, renk kaybına uğrar, nemsiz kalır ve kırışır. Kahverengiye dönüşmüş bir elmanın üzerine az miktarda limon sıktığınızda rengi tekrar sağlıklı bir beyaza dönüşür. C vitamini ve antioksidanının limon suyundaki yüksek yoğunluk oranı, elmanın maruz kaldığı serbest radikal hasarının önüne geçer.

VAZELİN ETKİLİDİR

Fark ettiğimiz başka bir şey ise bütünlüğünü kaybetmemiş bir elmanın bile bir süre dışarıda durduğunda çürüyüp büzüldüğüdür. Bunun nedeni ortadan kaldırılmadığında; vücut dokularımızdan kaçarak ortama karışan su gibi, serbest radikal hasarının elmanın önemli su rezervinin dışarı sızmasına neden olmasıdır. Aslında elmayı zedelemediğimiz ve kesmediğimizde bile çevre kendi üzerine düşeni yaparak cildin zarar görmesine neden olur. Elmanın etrafına koruyucu bir vazelin tabakası sürerek bozulma süresini uzatmamız mümkün olabilir. Özellikle de nemlendirici, antioksidan ve antienflamatuar etkili maddeler vazeline eklendiğinde... Cildinize uygulanan bir nemlendirici aynı şekilde çalışır ve aynı görünür koruyucu anti aging özelliklere sahiptir.

SELÜLİTLİ BÖLGEYİ İHMAL ETMEYİN
Vücudunuzda ihtiyaç duyulan her bölgeye, özellikle de basen ve popo gibi selülit oluşumuna müsait görünen bölgelere her gün nemlendirici uygulamanızı tavsiye ederim. İdeal bir nemlendirici; nem verici, antioksidan ve antienflamatuar maddeler içerir. Selülit tedavisinde kullanılan bir nemlendirici ise ayrıca kırmızıbiber ve acı biber gibi kan akımını hızlandıran maddeler de içerir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA