Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Vücudunuzu iyice nemlendirin

Güneşe çıktıktan sonra duş aldığımızda derimizde gerginlik ve kızarıklık hissederiz. Duştan sonra tüm vücudumuzu uygun bir nemlendirici ile rahatlatmalı ve gerginlik hissini azaltmalıyız

1980'lerden bu yana tıp dünyasının en çok tartışılan konularından biri enflamasyon olmuştur. Eflamasyon, Alzheimer'dan kalp rahatsızlıklarına ve diyabete kadar pek çok hastalık ile ilişkilendirilir, hatta kırışıklarla bile... Enflamasyon, vücudun kendisini yaralanma ve istilalara karşı korumasının bir göstergesi olarak karşımıza çıkar. Damarlar genişleyerek besin, oksijen, su ve diğer savunma hücrelerini o alana göndermek için çaba sarf eder. Bu sebeple de enflamasyon olan bölge kırmızı ya da kabarmış gibi görünür.

CİLT GERİLİR

Cildiniz ciddi anlamda enflame olduğunda; örneğin tahriş ya da alerji yan etkisi olarak, kortizon gibi potansiyel anti-enflamatuar ilaçlar reçete edilir. Enflamasyona yol açan etkilerden her gün korunmak için bazı bitkilerin çok etkili cilt yumuşatıcıları olduklarını fark ettim. Bazıları damarların daralmasına, yani enflamasyonla meydana gelen genleşmeye karşı koymaya yarıyor. Güneşe çıktıktan sonra duş aldığımızda derimizde gerginlik ve kızarıklık hissederiz. Eğer cildimize rahatlatıcı içeren bir nemlendirici sürmezsek sabaha kadar bu his geçmez. Bunun için duştan sonra ve gece yatarken tüm vücudumuzu uygun bir nemlendirici ile rahatlatmalı ve gerginlik hissini azaltmalıyız. Peki güneş sonrası kremimizin içinde hangi maddeler olmasına dikkat etmeliyiz?

ARNİKA, MEYANKÖKÜ VE ALOE VERA:
Bunlar, sadece nemlendirici özelliklere sahip mükemmel bitkiler değil aynı zamanda diğer cilt rahatlatıcıların etkisini de artıran anti-enflamatuarlardır. Zerdeçal: Radyasyon sonrası ortaya çıkan ciddi cilt problemlerini bastırabilecek kadar güçlüdür.
Papatya: Mükemmel cilt rahatlatıcısı görevi gören pek çok bitki özü içerir.
Panthenol: B vitamini türüdür. Çiftli etkiye sahiptir: Enflamasyonla başa çıkmanın yanı sıra, suyu çeken ve ciltte suyu hapseden bir nemlendirme özelliğine sahiptir.
Allantoin: Karakafes köklerinden elde edilir, yeni hücre oluşumunu tetikler.
Çinko: Çok yönlü bir maddedir. Cildi ultraviyole ışınlardan, diğer tahriş edici etkilerden, bakteri ve mantar enfeksiyonlarından korur. Kolajen yapımını artırır. A ve E vitaminlerinin etkisini artırır, güneş ya da akneden dolayı meydana gelen tahrişi azaltır.
Diğer rahatlatıcı bitkiler: Salatalık, şeftali, lavanta, söğüt bitkisi, aynısafa çiçeği ve çayır çiğdemi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA