Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Işıldayan bir cilt için stresten uzak durun

Akne ve egzama gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, sağlıklı bir vücuda sahip olmalısınız. Bol bol egzersiz yapıp stresten uzak durun. Ayrıca insanlarla yakın ilişki kurun

İnsanlar akne ya da egzama gibi cilt şikayetleri sebebiyle bana danıştığı zaman, onlara sadece antibiyotik ya da anti-enflamatuar bir krem reçete etmektense, kendilerine nasıl baktıklarını bana anlatmalarını istiyorum. Ve şu soruları soruyorum:
Egzersiz yapıyor musunuz?
Nasıl besleniyorsunuz?
Yaptığınız işten memnun musunuz?
Yüksek stres düzeyinde bir hayat mı yaşıyorsunuz?
Bir doktor olarak, hastalarımın hayat kaliteleri hakkında doğru bilgilere ulaşmanın, ciltlerindeki sorunu doğru olarak teşhis edebilmekte önemli payı olduğunu düşünüyorum. Çünkü güzel bir cilt; insanın duygusal, fiziksel ve ruhsal iyiliği ile ortaya çıkan sağlığının yansımasıdır. Bunu bir piramit olarak düşünün.

GIDA TAKVİYESİ ALIN
Piramidin ilk basamağı, herhengi bir hastalığa sahip olmamaktır. Hastalık ya da yaralanma meydana geldiği zaman acil ve hızlı tedavi gerektiğinde, temel sağlam değilse geri kalan her şey zayıflar. Piramidin ikinci basamağını; duygusal hayatınızın birçok unsurunun yanı sıra sağlıklı ve kendine bakmaya yönelik bir hayat biçimi arasındaki denge oluşturur. Hayatınızda tutkuların ve ilgi alanlarının olması, diğer insanlarla güçlü ilişkiler kurarak yalnızlıktan kaçınmak, yakın ilişkiler, düşmanlık ve sinirden uzak sevgi dolu yaklaşımlar ve yeteneklerinizi iyi kullanmanın verdiği tatmin hissi bu aşamadadır. Kendinize bakmak demek, vücunuza iyi davranmanız anlamına gelir; yani egzersiz yapmak, yeteri kadar uyumak ve rahatlamak için zaman ayırmak. Bir sonraki basamak zihninizi ve vücudunuzu; enerji, gelişim ve yenilenme için gerekli olan gıda takviyeleriyle donatmaktır. Son olarak, piramidin en üst tabakasını sağlıklı beslenme oluşturur. Benim sağlıklı beslenme ile ilgili düşüncem, çok çeşitli yiyeceklerle beslenerek vücudunuzun sesine kulak vermektir. Doğru besinlerle beslenmediğinizde, yeteri kadar su tüketmediğinizde veya yeterli kaloriyi almadığınızda vücudunuz sizi haberdar edecektir. Bütün bu adımlarla birlikte cildinizi doğru ürünlerle temizleyip nemlendirerek o bebeksi cilde sahip olabilirsiniz. Unutmayın; hepimiz hayat denilen eşsiz bir hediyeyle dünyaya geldik. Bu nedenle hayat ne kadar stresli olursa olsun, onu en iyi şekilde değerlendirmek elimizde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA