Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Işıl ışıl bir cilt için duygusal bakım şart

Akne, uçuk, egzama, rozesea ve sedef gibi hastalıklar; duygular ve stres ile bağlantılıdır. Bu nedenle duygusal bakım, iyi bir sağlık ve güzellik için en az beslenme kadar önemlidir

Sağlıkla ilgili tüm sorunları ele alan kapsamlı sağlık kavramı; sağlık ve güzellikle ilgili sorunlarımızı gerçekten tedavi etmenin tek yoludur. Görünüşümüzle ilgili iyi hissetmek, zinde olmamızda da önemlidir. Daha rahat, başkalarıyla daha sıkı ilişkileri olan, doğru beslenen ve egzersiz yapan kişiler; daha sağlıklı ve daha çekici olur. Kapsamlı sağlık ve esenlik ayrıca enfeksiyonların önlenmesi ve selülit gibi kusurlara sebep olan enflamasyonun engellenmesinde önemli katkılar sağlar. Cilt, bir duyu organıdır ve aynı zamanda vücudun koruyucu zarfıdır. Cildimiz sinirlerle donatılmıştır. Buradaki sinirler, dokunma ve ısı sinyallerini iletir, ter bezlerini çalıştırır ya da durdurur, rahatsızlık verici bir şeyden uzak durmamızı, iyi hissettiren bir şeye yönelmemizi sağlar. Cilt, çevremizdeki değişimleri algılar ve beyne iletir. Uzun süreli farklı cilt problemleri yaşayanlar; akne, uçuk, egzama, rozesea ve sedef gibi hastalıkların duygulara ve strese bağlı olduğunu bilir. Araştırmalara göre; bu tarz hastalıkları olanların hastalık döküntüleri stresli dönemlerde artış göstermektedir. Stresi hayatımızdan uzaklaştırmak için sadece kokulu bir banyo yapmak ya da rahatlatıcı masaj yaptırmaktan fazlasına ihtiyacımız vardır. Stresi hayatımızdan uzak tutmanın en iyi yolu, ilk etapta oluşmasına izin vermemektir.

YALNIZLIK HASTA EDİYOR
Duygusal bakım; iyi bir sağlık ve güzellik için en az beslenme kadar önemlidir. Kendinize ilgi göstermek; hayatınızı dürüst ve dikkatli bir biçimde incelemeyi ve gerekli iyileştirmeleri yapmayı içerir. Hayatınıza sürekli stres ekleyen konular var mı? Kapsamlı sağlığa kavuşmak için bu konuların ele alınması gerekir. Stresli bir hayat sağlıklı değildir. Diğer taraftan içinizdeki ve etrafınızdaki güzelliklere teşekkür ederek neşeli ve huzurlu bir hayat sürdüğünüzde sağlık sizinle olur. Anlamlı ilişkiler, rahatlama ve yenilenme için kendinize, sevdiğiniz aktivitelere zaman ayırmak; sağlığı tek başına modern tıbbın başaramadığı şekilde iyileştirmeyi başarır. Toplumumuzdaki en önemli sorunlardan biri yalnızlıktır. Sıklıkla kariyerimize ve günlük uğraşılara yoğunlaşarak başka insanlarla çok az ilişki kurarız. Dünyadaki pek çok kültürde yalnızlığın, hastalıkların temel sebeplerinden biri olduğu düşünülmektedir. Science dergisinde bu konuyla ilgili bir dosyada; sosyal ilişkiler ile sağlık, uzun yaşam ve hastalıklardaki iyileşme arasında sıkı bir ilişki olduğu yazılmıştır. Ve toplumdan uzak olduğunu hisseden insanlar, birçok sağlık problemi için daha yüksek risk grubundadır. Kişiler arası ve toplum içi ilişkiler farklı şekiller alabilir. İnsanları sevecekleri ve devam edecekleri şeyleri bulmaları konusunda desteklerim. Bu başkalarıyla paylaşılabilen bir hobi, golf ya da yürüyüş gibi yakın arkadaşların beraber yaptıkları bir spor olabilir. Tutkunuzu takip edip sizinle aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla temasa geçebilirsiniz.

STRESE DİKKAT
Hayatımızda kontrol edemediğimiz bazı istenmeyen koşullar söz konusu olabilir. Park cezası ya da işte kötü giden bir anlaşma yüzünden, özellikle de olayın üzerinden zaman geçtiği halde mutsuz ve kızgın birini gördüğümde çok üzülürüm. Birçok konu için mantıklı tepki kızmak olabilir ama sinirli kalmak sorunun çözülmesini sağlamaz. Yüksek stres sadece hayattan zevk alma kabiliyetinizi değil, sağlığınızı da olumsuz yönde etkiler.

RUTİN İLİŞKİDEN KAÇININ
Olumsuz bir konuyu değiştirebiliyorsak en öncelikli amacımız bu olmalıdır. Kendimizi berbat hissetmemize neden olan bir iş ya da ilişkiyi, rutine alıştığımız ve bilinmeyen alternatiflerden korktuğumuz için devam ettiriyor olabiliriz. Faydalı yaşam değişiklikleri belirsiz bile olsa heyecan verici olasılıklarla doludur. İkili ilişkilerin, iyi bir sağlığın önemli bir parçası olduğu kabul edilmeye başlanmıştır. İyileştirici bir topluluk içerisinde olmak; bir hayır kurumu için çalışmaktan yakın arkadaşlarla vakit geçirmeye kadar birçok şekilde olabilir. Spa'da geçirilen zaman bile size destek olacak bir kişiyle duygularınızı paylaşmak için bir fırsat olabilir. Hasta olmadığınızda bile toplu halde yapılan aktiviteler sağlık ve esenlik duygusunda müthiş faydalar yaratmaktadır.

POZİTİF DIŞ ETMENLER CİLT SORUNLARINI GİDERİR
Yüksek stres durumlarında hiç sivilce çıkardığınız oldu mu? Okulda sınav zamanlarında veya travmatik olaylar sonrasında uykusuz kaldığınızda cildiniz soluk ve mat görünüyor mu? Bunlar dış etkenlerdir ve ruh halinizin, cildiniz ve tüm sağlığınız üzerindeki etkilerine örnektir. Aslında dermatoloji alanında yapılan bir araştırma; ruhsal problemleri olan kişilerin yüzde 40'ının cilt problemlerinin de olduğunu ortaya koymuştur. Yapılan araştırmalara göre; pozitif dış etkenler cildiniz ve görünümünüz üzerinde önemli ölçüde faydalı etkilere sahiptir. Pozitif yaşayan, ihtiraslı olan, stresten uzak duran, başka kişilerle sosyal temas içerisinde bulunan insanlar; bu avantajlardan yoksun olanlardan daha sağlıklı ve mutlu hayatlar sürmektedir. HI V taşıyıcısı olan erkekler üzerinde yapılan bir aylık masaj terapisi; dokunmanın pozitif gücünün olumlu sonuçlar yarattığını göstermiştir.

MASAJ YAPTIRMAK STRESİNİZİ AZALTIR
Hayatı tehdit eden bir hastalıkla, selülit veya çatlaklarla savaşırken vücudu iyileştirmek için önemli olan, bütünüyle sağlıklı bir ortam yaratmaktır. Zihnimiz rahat değilse, stresliysek ve yalnızsak vücudumuz eninde sonunda etkilenecektir ve kendimizi doğal şekilde iyileştirme yeteneğimiz zayıflayacaktır. Sağlık ve zindeliğe kapsamlı bir yaklaşım; sağlıklı, genç ve sıkı kalmanın en iyi yoludur. Sağlık ve güzellik için, düzenli olarak masaj yaptırmak veya aromaterapiste gitmek, yoga sınıfına katılmak, iş ve hobilerle ilgili daha hevesli olmak veya düzenli egzersize devam etmek gibi birçok farklı aktiviteler bulunabilir. Sağlıklı bir cilt hem içeride, hem de dışarıda tam bir sağlığın ifadesidir. Tam bir sağlık hali cilt için de sağlıklı bir ortam yaratır. Böylece herhangi bir problem olduğunda çözülmesi daha kolay olur. Bunun yanı sıra cilt sağlığı tüm vücudun sağlığına da etkide bulunabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA