Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Yaza egzersiz yaparak hazırlanın

Egzersiz, fazla yağı vücudunuzdan atmaya yardımcı olurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Hastalıklarla daha kolay savaşabilirsiniz. Güçlü bir beden ile stresin ve pek çok hastalığın üstesinden gelebilirsiniz

Bedeniniz ve cildiniz için gerekli antioksidanları ve vitaminleri almak, doğru cilt bakım ürünleri kullanmak, vücudunuza ve hücrelerinize yeteri kadar su almak, doğru beslenmek ve stresle başa çıkmak; kapsamlı sağlığa ulaşabilmek için uygulanması gereken en temel yöntemlerdir. Bununla birlikte sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı egzersiz ise bütün bu yapılanların yanında sizin sağlık bütünlüğünüzü korumak ve vücudunuzun en verimli şekilde çalışabilmesi için ihtiyacınız olan aktiviteler bütünüdür. Egzersiz, sağlıklı ve güçlü bir beden için çok önemli bir unsurdur. Ancak sadece kilo verme veya direnç kazanmaya yönelik antremanlardan ziyade; ruhsal ve fiziksel açıdan kapsamlı, maksimum bir sağlık seviyesine kavuşarak, iyi hissetmenizi sağlayacak bir programınız olmalı. Bu nedenle katı ve sıkıcı bir program yerine, yapmaktan keyif aldığınız egzersizleri programınıza dahil etmelisiniz. Bir spora devam edin, yoga yapın, dağ yürüyüşüne çıkın, yüzün. Güç antrenmanları ve koşudan hoşlanıyorsanız tüm gücünüzle bunu yapın. Önemli olan egzersizi eğlenceli hale getirmek, yaparken keyif almaya odaklanmak ve işe yaramasını sağlamaktır. Unutmayın ki egzersiz zorunlu bir aktivite değil, yaşamınızın yapmaktan keyif aldığınız bir parçası olmalıdır. Gelin yaza kadar kendimizi yenileyelim...

Kullanmazsanız, kaybedersiniz:
Felsefem tüm sisteminizin birbirine bağlı olduğu üzerine kuruludur. Örneğin endokrin sistemindeki bir problem, bağışıklık sisteminizin hastalıklarla mücadelesini etkileyecektir. Bu nedenle vücudunuzun her bakımdan olabildiğince sağlıklı olmasını istersiniz. Fiziksel olarak formdaysanız sisteminizin tümü daha sorunsuz bir biçimde işleyecektir. Şekilsiz bir vücudun sebep olabileceği enerji yoksunluğu, yüksek tansiyon, yüksek diyabet riski ve daha birçok problemle uğraşmak zorunda kalmayacaktır. Güçlü bir beden ile pek çok hastalığa meydan okuyabilirsiniz.

Modunuzu yiyerek değil, hareket ederek yükseltin:
Çalışmalar düzenli egzersizin rahatlama, stresi azaltma ve sağlıklı uyku düzeni sağlamada faydalı olduğunu göstermektedir. Egzersiz, endorfin salgılanmasını sağlar. Bu da beyninizde kendini iyi hissetmeye neden olan kimyasallar salgılanmasına neden olur. Aslında düzenli egzersiz, depresyon tedavisi yöntemlerinde sıklıkla tavsiye edilen bir aktivitedir. Mutlu bir yaşam için egzersiz, günlük hayatınızın bir parçası olmalıdır. Zaman yokluğu ve spor yapacak fiziksel gücün olmaması bu konuda en sık duyduğum iki bahane. Bunun sırrı, yapmayı en çok sevdiğiniz şeyi bularak bunu günlük hayatınızın içinde öncelik sırasına oturtmanızdır. Sakın kendinizi, sıkılacağınız veya mental olarak sizi yoracak egzersizler için zorlamayın!

İmajınızı forma sokun:
Hepimiz, gurur duyabileceğimiz bir vücut isteriz. Sadece çukurlardan kurtulmak size iyi bir vücut sağlamaz. Biraz şekilsiz bir vücuda sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bu kendinizle ilgili fikirlerinizi etkiler. Haftada en az birkaç kez kendinizi iyi hissedeceğiniz egzersizler yapın. Basit bir kendini geliştirme aktivitesi bile size gurur verecektir. Ve aynada sonuçları görmeye başladığınızda tamamen kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Kusurları düzeltin:
Egzersiz, fazla yağı vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur. Ayrıca egzersizin selülit ve çatlaklarınızı tamamen geçirmeyeceği doğrudur ama biraz egzersiz, görünümlerinde azalma sağlayabilir. Çukurlar bollaşmış dokuların üzerinde olduklarında sıkı kaslara oranla daha fazla görünürler. Daha orantılı bir vücuda sahip olmak ve selülitlerinizi daha az görünür hale getirmek için bu bölgelere odaklanan basit egzersizler yapmayı deneyin.

STRESİ AZALTAN YOGA
Yoga duruşları, yavaş ve derin nefes alarak ve nefesi vermek yoluyla sinir sistemini rahatlatarak uygulanır. Yoga vücudun iskelet ve kas sistemini çalıştırırken, aynı zamanda kişiyi esir eden duygu ve düşüncelerinden kurtarmaya yardımcı olur.

Yoga teknikleri, MS hastalarına iyi geliyor

Yoga üç bileşenden meydana gelir:
Vücudu uzatmak, güçlendirmek ve rahatlatmayı amaçlayan duruşlar veya esnemeler
Ruhsal arınma ve fiziksel sağlığı destekleyen rahatlama ve vücut temizliği amaçlı nefes egzersizleri
Zihinsel rahatlamayı, kaos ve karmaşadan uzaklaşabilmeyi öğreten felsefe Yoganın görevi kalp, vücut, zihin ve ruhu iç sükunet sağlayacak şekilde sıraya dizmektir. Hatta yogada uygulanan teknik ve hareketlerin MS'in (multiple sklerosis) en ileri aşamalarının bazılarını iyileştirdiği fark edilmiştir. Meditasyon yoluyla rahatlamayı ve stresi azaltmayı öğrenmek ise kalp krizi ve boğulma riskini azaltır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA