Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Arama Motoru Genel Müdürlüğü

Türkiye'de internete getirilmek istenen çekidüzeni en iyi anlatan bir site var; www.googlegnmd.com.
Yaratıcı eleştiri, "Arama Motoru Genel Müdürlüğü" diye karikatürize edilmiş.
Amaç; çoluk çocuk, yerli yabancı, yetişkin, cümlemizi "internetin kötülüklerinden" korumak. Bizi pornodan çocuğumuzu zararlı sitelerden korumak için bir yerlerde konuşlanmış "kişiler", harıl harıl "yasaklı kelime" üretiyor.
108 gün sonra başlayacak Türk Malı Yasaklı İnternet döneminde, her siteye giremediğiniz gibi her kelimeyi de arayamayacaksınız.
Mesela "adres" yazamayacaksınız. Zira içinde "dres" geçiyor ki giyinmek soyunmak gibi (dress, undress) yabancı muzır site arıyor olabilirsiniz.
Benim anlamadığım, Türkiye'nin bilişim ufkunun birkaç kasaba avukatının ufkuna hapsedilmiş olmasıdır. Bu ufuk, "haydar, çocuk, kızlar yurdu" gibi günlük hayatın yaygın kelimelerini dahi "sakıncalı" bulabiliyor. Bu nasıl bir sapıklıktır ki, kelimelerin hangi cümlede, neye hizmet ettiğine karar verebiliyor? Sanal jandarmaların kafasında bu kelimelerin çağrışımı, onların "sapık zihniyet" aynasıdır. Fakat ceremesini bizler çekiyoruz.
Sağlıklı bir insanın aklına durup dururken "dur şu interneti yasaklayayım" gelir mi? İşlerin bilgi üzerinden yürüdüğü bu yeni dünyada vatandaşının ekranına kilit vurmak millet hainliği değil de nedir? 1996'da internetin önündeki engel, erişimdi ve bunu aşmak için düzenlediğim sanal eylem, dünyada bir ilk olmuştu. Zira başka ulusların aklına, internete erişimi engellemek gelmemişti. Bugün yasakçı Çin sadece bazı sitelere erişimi engelliyor. Bizim örgütlü yasakçı çete, zihnimizin içindeki kelimelere de anlam yükleyerek cennet vatanı; cinnet.com.tr'ye döndürebiliyor. Utanç verici...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA