Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Akıllı yatırım

Türk özel sektörünün yurtdışında güçlendirilmesi amacıyla ihracatı artırmak, sermaye çekmek ve yurtdışında "akıllı" yatırımları desteklemek... TÜSİAD International Başkanı Osman Boyner, varlık sebeplerini böyle özetliyor.
Rusya ve Çin öncelikli olarak BRIC ülkeleri, İsrail, Irak ve Balkanlar öncelikli komşu ülkeler ile ABD, Almanya ve İtalya öncelikli gelişmiş ülkeler hedeflenmiş.
Dikkatimi çeken bir STK olarak TÜSİAD'ın enerjisini, cari açık üzerine yoğunlaştırması... Boyner'in sohbetinde, TÜSİAD International'in diğer üyelerinden Adnan Nas, İpek Ilıcak, Selçuk Saracoğlu ve Guiseppe Farina, ülkeler bazında verdikleri örnekleri hep, "cari açığı akılla kapatmaya" yönelik gayretler üzerinden aktardılar.
2012'de Çin, Rusya, Hindistan, Afrika, İtalya, Irak ve Almanya, forum ve ziyaret planlanan coğrafyalar olacak. Burada her ülkenin kendi dinamiğine bağlı olarak, ilişkileri, ticaretin ötesine, yatırım boyutuna taşıma yolları aranacak. Akıl ile yatırımın bir arada anılıyor olması, Türkiye'de stratejik düşüncenin iş yapma kültüründe kendine yer edinmesi anlamını da taşıyor. TÜSİAD'ın gerek sanayi strateji belgesine verdiği katkı, gerek cari açığı kapamaya yönelik gayretleri, gündem oluşturmada kendisine farklı algılanma alanı açabilecek.
TOBB, DEİK ve MÜSİ- AD gibi kurumlarla işbirliğine yönelik ortak adımlar da dikkate alınırsa, "akıllı yatırım" söyleminin, akıllı eylemlerle hayata geçebileceği umudu yeşeriyor.
Son yıllarda çok fazla "işbirliği, strateji, üretim, katma değer, yenileşim" sözcükleri duyar olduk. Akıl mayası tuttu mu ne!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA