Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Kural koyanlar ligindeyiz

Balıkçılıkta kural basittir: Balık sana gelmezse, sen balığa git! Aslında bu kural, derdi değer olan herkes için gerekli. Hele ki nicelikten niteliğe geçiş sürecindeki Türkiye, verilenle yetinmek yerine ihtiyacı olanın peşine düşme gayreti gösterme zorunda.
Şikago'daki Biotech 2013 zirvesindeyiz. Burası, gıda, enerji ve ilaççıların "yarına dair" fikirlerini yarıştırdıkları platform. 20 yıl önce Las Vegas veya Seattle'da, bilişim etkinliklerine katıldığım günleri hatırlıyorum. Orada e-devletten ticarete, mobil iletişimden yazılım devrimine dek her alanda dünya şekilleniyordu. Erken dönemde buralarda yer almayı başaran Türkiye, içeride 36 milyar $'lık sektör yarattığı gibi, e-dönüşüm sayesinde verimlilikte başarılar kaydetti.
Bio Uluslararası fuarını gezerken şunu hissediyorsunuz: İnsan ömrünü 120 yıla uzatacak tıbbi gelişmeler, hastalıklara karşı savaşacak binlerce molekül havada dolaşıyor ve 10 milyardan fazla insanı doyuracak gıda teknolojilerinin geleceği, bu salondaki insanların zihninde...
Geçen yıl Bilim Bakanı ile ilk kez kurumsal katılım sağladık. Bu defa kendi standımızı kurduk ve açılışını da Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na yaptırdık. Yarını inşa yarışında Türkiye'nin de var olduğunu, en üst düzeyden duyurmanın etkili yolu oldu bu katılım.
Türkiye Yatırım Destek Ajansı, bu katılımın mimarı kuruluşumuz. Ajans Başkanı M. İlker Aycı, ileri teknoloji üreten, üst akıl peşinde koşanlar kervanına katılmanın önemine vurgu yapıyor. Türkiye, sağlıkta bölgenin Ar-Ge merkezi olacak ise bunu ancak devler liginin saygın oyuncusu olmakla sağlayabilir.
Aycı'nın dünya devlerine Türkiye'yi anlatırken üzerinde durduğu, yabancı yatırımcılarla işbirliği alanlarının artık üretim üssünden ziyade değer zincirinden daha fazla pay sahibi olma niyetimiz idi. İlk 10'da olma iddiamız, kurala uyan ülke olmak yerine kural koyanlar liginde yer almakla mümkün ancak. Bio Tech, bu süper ligin yeni oyuncusu Türkiye'yi kabul etti bile. Şimdi sıra büyüklere yaraşır performansımızda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA