Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

www.rekabet.gov.tr

Bu site; rekabet konusunda ülkemizin en yetkin düzenleyici kurumuna ait. Eğer Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş Bankası, Finansbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, HSBC, ING Bank ve TEB ile 21 Ağustos 2007 ile 22 Eylül 2011 arasında çalıştıysanız, bu siteye girmenizde fayda var.
Ana sayfasında üstte kırmızı bir bant var. Orada KARARLAR bölümüne tıkladığınızda karşınıza Rekabet Kurulu Kararları- Arama satırı gelecek. O satırı tıklayın ve "Türkiye'de faaliyet gösteren 12 bankanın mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri konusunda anlaşma ve/veya uyumlu eylem içerisinde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un (4054 sayılı Kanun) 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti" ifadesini tıklayın.
Açılacak PDF dosyasında bankanızı ve sizin işleminizi arayın. Eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız, mahkemeye başvurun. Hakkınızı arayın. Zira Rekabet Kurumu'nun sizin için yapabildiği; bu bankalara 1.1 milyar lira para cezası vermek... Üstelik bu para sizin cebinize de girmeyecek. Hakkınızı bizzat sizin aramanız gerekecek.
Haksızlığın özeti: Mudisine ödeyeceği faizi düşük, müşterisinden alacağı faizi yüksek tutmak için rekabet şartlarını ihlal edip, birlikte davranarak, haksız kazanç elde etmek...
Avrupa'da 21 bankanın oluşturduğu Libor Çetesi yargılanıp hapse girdi bile. İlk dava İtalya'da açılmıştı. Adusbef ve Federconsumatori adlı tüketici birlikleri mortgage kredilerinde 3 milyar euroluk zararın peşinde. Batı'da bireysel davalar da açıldı.
Mart'ta ANGİAD'dan Abdullah Değer ve Bursa'dan Nilüfer Çevikel dava açtı. Tükoder ve Tüketiciler Birliği ise dava açmak için gerekçeli kararı bekliyordu. Mahkemeler bu 168 sayfalık delil ambarı ile daha hızlı ilerleyecek. Neticede bu kararın altında devletin en üst kurumunun imzası var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA