Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Jetin ötesinde...

Öykü şu; İnsanoğlu bilgisayarı, Edison'un şirketi General Electric'ten bekliyordu.
Fakat bunu IBM üretebildi. Yazılım çağında işletim sistemi IBM'den bekleniyordu, bunu Microsoft yapabildi. Internet döneminde bunu Microsoft değil, Google başarabildi.
Sosyal medya döneminde ise çözüm Google'dan değil, Facebook'tan geldi.
Yerli marka otomobili bekleyen zihin yapımıza bakıyorum; bu işi yalnızca zaten yabancılar için oto üretebilenler başarır... Oysa bu bir ezber ve bozulmalı... Yerli malı yapacak "babayiğit" çıkmıyorsa; bu "çılgınlığı" göze alacak yiğitlerin emrine "baba" destekleri sunsak, onları babayiğit yapsak?
Uçak, bir başka ezberbozan olgu... Biz zaten 1930'larda bunu başarmıştık. Nuri Demirağ'ın "sürdüremediğimiz" başarısı bugün ibretlik öykü olarak hatırımızda... Şükür ki ezberbozanlarımız çıkıyor ve bir yandan Türk uçağı projesi yürürken, Anadolu Kaplanları'nı civar coğrafya ile ulaştıran "çılgınları" görüyoruz.
Girişimcilerimize Türk malı jet üretmek, şüphesiz alkışlanacak bir başarıdır. Ancak bu; sivil havacılık girişimi örneğinden daha fazlasıdır.
Bu, civar coğrafya ile iş yapma gayretindeki KOBİ'lerin etki alanını genişletme projesidir.
Misal Antep'teki genç patronun şirketini Erbil'e doğru genişletmesi için, İstanbul üzerinden aktarma yapması şart idi. Ancak bölgesel jet olgusu sayesinde iş gezisi zamanı da seyahat maliyeti de yarı yarıya azalıyor.
Bölgesel güç olacak isek bize jet üreticisi gibi yiğitlerden daha fazlası gerek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA