Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Aynayı tuttum yüzüme...

Amerika Merkez Bankası FED'in yeni başkanı Janet Yellen gelişmekte olan ülkelere "bizi suçlayacağınıza, dönün aynaya bakın" diyor. Kırılganlığın nedeni "kendi iç sorunlarınız" diye devam ediyor.
Doğrudur… Herkesin "aynayı", kendinden ziyade "başkasının yüzüne" tutmaya pek meraklı olduğu zamanda ben söz dinliyorum. Aynayı tuttum yüzüme… Kendim göründüm gözüme…
FAİZ göründü gözüme; Elindeki tek araç çekiç olunca bütün sorunları çivi gören Merkez'im tereddütsüz 5.5 puan faiz artırıyor ve büyümeyi feda ediyorum.
DÖVİZ göründü gözüme; Çıldırtılan kur yüzünden cari açığı büyütüyorum. İhracatı arttırsam dahi, %65'i ithalata dayalı üretim yüzünden orta gelir kapanına sıkışıyorum.
KURNAZ göründü gözüme; Nimeti alıp külfeti öteleyen yanımı fark ettim. Üretmeden tüketme iştahımla yüzleştim, kazandığımdan fazlasını harcama tuzağım daha da netleşti.
YALLEN göründü gözüme; FED'in sadece beni değil "aynaya bakın" dediği diğer ülkeleri sıcak parayla soyan tutumu yüzünden afyonlanmış rantiye yanımı gördüm. Üretim yerine AVM'leştiğimi, henüz kazanmadığım parayla akıllı telefon aldığımı hissettim.
BORCUM göründü gözüme; 2,8 milyon insan gibi benim de bu ülkede, kendi borç tavanımı tepeme çökecek kadar alçaldığını gördüm. Elin parasıyla düğün derneğin yaklaşan geri ödemesiyle kaygılandım. Taksitimi kesenlere hak verir oldum.
VERİM göründü gözüme; 1 saat çalışıp milli gelirime ancak 5 $ katabildiğim yapıları teşhis eder oldum. Değer yaratmayan iş, ilişki, iletişim ve bilgi süreçlerinin ayırtına vardım. Şimdi sıra bana ayna tutanların kendi yüzlerine bakmasına geldi sıra… Bakalım onlar neler görecek?
NAZAR kıldım ben özüme; GAYRET göründüm gözüme…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA