Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Avare odaları görevlendirelim

İşyeri güvenliğinde denetim yetersizliğinden söz ediyor, kaza rekorlarını eğitimsizliğe bağlıyoruz ya… Bunun kaynak sorunu olduğunu mu sanıyorsunuz? Tabii ki değil. Bu bir idrak sorunu
Türkiye'de 320 oda var. Yasa ile kuruldular. Şu tüccar milletini kendi haline bırakamazdık. Her şeyi vesayetle yürüttüğümüz paleozoik dönemden beri hayatımızdalar.
Avareler… Yani işleri güçleri yok. Pardon; yasayla kaydolmak zorunda olan 1.3 milyon işletmenin her birinden yılda en az 10 bin lira har(a)ç alırlar. Bürokratik vesayet, işbirlikçileridir. Ticari noter gibi her işlemden ayrıca para keserler.
Peki, karşılığında ne fayda sağlıyorlar? Neredeyse; HİÇ! Almak üzerine kurulu zihin yapıları, üyelerin gücü üzerinden siyaset yapıyor, avarelikleriyle hayatımızda kalabiliyorlar.
Diyorum ki… Pet şişe gibi madem doğa yok edemiyor, kendileri de yok olamıyorlar… Bunlara iş versek, hiç değilse kargo paralarını hak etseler, avarelikten kurtarsak? Ne dersiniz?
Misal, işyeri güvenliğinin denetimini bunlara versek, çalışanların işgüvenliği eğitimlerini düzenleseler? Üyelerinden her ay çatır çatır aldıkları paraları biraz olsun hak etseler… Yasaya sırtlarını dayayıp hack etmek (vurup almak) yerine toplumsal fayda üretseler?
Sendikası; dayanışma aidatından başka bir şey düşünmez, odası; zorunlu aidat dışında şirket ile ilgilenmez… 30 milyonluk işgücü eğitimsiz, 1.3 milyon işletme denetimsiz kalıverir. Sonra da bizi hayata bağlayan halat kopuverir işte…
Türkiye, avare odalarından kurtulamıyorsa, onlara iş çıkarmalı, işyeri denetiminde ve işgücü eğitiminde görevlendirmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA