Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İşini kötü ve eksik yapanlar

ÜRETİMİN KENELERİ 2

Sandıktan 2023 vizyonu çıktı. Vatandaş, üst gelir grubuna doğru koşan Türkiye talebinde. Ak Parti %50 bandına taşınarak halk desteğini de aldı. İkinci nesil nitelik reformlarıyla 24 dönüşüm paketi, 1300 stratejik eylem planı devreye alınacak. Ancak benim tezim, üretenin sırtındaki kenelerden kurtulmadıkça bu zıplama hamlemiz eksik kalacak.
Dün paradan para kazanan rantiyeleri yazdım. Bugün ikinci kene grubu olarak gördüğüm, işini kötü ve eksik yapanlardan söz edeceğim.
İster kamu, ister özel sektör olsun, üretenin baş belalarının başında böyleleri geliyor. Onları her yerde görebilirsiniz.
Bazen gişede bilet satandır, garson, banka görevlisi veya hizmet sektöründeki kişidir. Azami ücret talebinde fakat asgari iş yapma kurnazlığındadır. Bazen bizzat sizin yöneticinizdir. Hem işi bilmez hem de kurumun kaynaklarını, makamının gücü sayesinde sömürür, işletmeye değer katmadığı gibi üreteni bizar eder. İki adım ötedeki spor salonuna kurumun arabasıyla gider.
Bazen kurumunuzun insan kaynaklarıdır. İş tanımının gerektirmediği yetkinlikleri arar başvurularda... Pozisyonun istediği kabiliyetleri bulmak işidir fakat o işini kötü ve eksik yapar. Kopyala yapıştır tekniğiyle ilan hazırlar, mülakat yapar. Hal böyle olunca ülkemde pek çok işletme, bizzat kendi İK'larının işgali altındadır.
Bazen çağrı servisindekidir. Özensiz dinler, düzensiz cevaplar, çözdüğünü sandığından çok daha fazla dert açar başınıza ve saçınızı başınızı yoldurur size. Bazen evinize çağırdığınız ustadır. Deve yükü ücret talep eder. Ancak işini ya eksik veya kötü yapar. Giden, ülkenin zamanı, sizin zamanınızdır.
Bazen bu haydutlar çalışma arkadaşlarınızdır. Değer zinciri içinde öylesine değersiz davranırlar ki sizin de performansınız düşer, işletmenin verimi azalır. ABD'de 1 çalışan 1 saatlik emeğiyle milli gelirine 40$, AB'de 29$ katarken bunların yüzünden sizin milli gelirinize 1 saatlik çalışma sonu katkınız 4$'da kalır. Yarın vasatya'yı yazacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA